Ексклюзиви
понеділок, 25 вересня 2017 11:51

Миротворці нам не союзники, прийдуть роззброювати ЗСУ - віце-спікер

Миротворці нам не союзники, прийдуть роззброювати ЗСУ - віце-спікер
Заступник голови Верховної Ради Оксана Сироїд. Фото: vchaspik.ua

Введення миротворчої місії ООН на Донбас не допоможе встановити мир і владу Києва на окупованих територіях.

Про це сказала заступник голови Верховної Ради Оксана Сироїд в кулуарах парламенту.

"Влада почала спекулювати на доброму слові "миротворці". Людям треба розуміти, що миротворці не є нашими союзниками. Вони не приходять, щоб допомогти одній державі воювати з іншою. Їхня місія - роззброєння обох сторін. У цьому числі - України. А хто буде іншою стороною? Росія юридично не сторона конфлікту. Тому Росії миротворці ніяк не загрожують.

Більше того, склад миротворчої місії визначає Рада Безпеки ООН, де Росія - постійний член і зможе впливати на склад миротворчого контингенту", - сказала Сироїд.

"Про це говорить Путін, говорить спецпредставник США по Україні Курт Волкер: миротворча місія потрібна для того, щоб провести вибори на окупованому Донбасі. Причому, в умовах окупації", - додала віце-спікер.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Розкрили аферу Путіна з миротворцями на Донбасі

22 серпня президент Петро Порошенко заявив про намір у вересні представити на Генасамблеї ООН ідею про введення миротворчої місії на Донбасі.

5 вересня президент РФ Володимир Путін сказав, що згоден на розміщення миротворців ООН тільки на своїх умовах. Функції місії повинні полягати винятково в гарантуванні безпеки співробітників ОБСЄ. Миротворці повинні перебувати лише на лінії розмежування. Це питання мають обговорити з ватажками бойовиків ДНР і ЛНР. Після цього Росія направила керівництву ООН проект резолюції про розміщення миротворців на Донбасі.

Зараз ви читаєте новину «Миротворці нам не союзники, прийдуть роззброювати ЗСУ - віце-спікер». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути