Ексклюзиви
пʼятниця, 04 березня 2011 12:30

Мірошниченко розповів, як влада не хоче переслідувати опозицію

Мірошниченко розповів, як влада не хоче переслідувати опозицію

Кожний український громадянин має інструмент для того, щоб отримати необхідну інформацію і використати її для боротьби із корупцією.

Про це в ефірі "5 каналу" заявив представник президента у Верховній Раді, "регіонал" Юрій Мірошниченко.

За його словами, Віктор Янукович підтримав закон, який дозволяє кожному громадянину отримати необхідну інформацію і використати її таким чином, щоб припинити факт корупції.

"Йдеться про закон "Про доступ до публічної інформації". Це теж воля президента. Не мали б ми шансу його отримати, якби не його персональна участь у цьому процесі", - сказав Мірошниченко.

На його думку, сьогодні законопроект про боротьбу із корупцією дає кожному громадянину інструментарій, отримавши інформацію, бути активним учасником боротьби із корупцією.

Водночас "регіонал" уточнив, що за наполяганням парламентаріїв, в тому числі опозиціонерів, стаття декларування видатків членів родин із антикорупційного законопроекту вилучена тому, що "це інструмент тиску на депутатів, зокрема, опозиціонерів".

"Наприклад, у мене, як у опозиціонера, син живе в іншому місті. Він не задекларував свої видатки. Його завтра заарештують і посадять в тюрму. А я навіть не мав шансу отримати цю інформацію. Таким чином ми замість того, щоб боротися із корупцією, створимо інструмент утиску опозиції", - пояснив Мірошниченко.

Нагадаємо, сьогодні парламент продовжить розгляд у другому читанні президентського законопроекту N7487 "Про засади запобігання та протидії корупції в Україні". Цей документ глава держави вніс на розгляд Верховної Ради в грудні минулого року в якості альтернативи вже ухваленого пакету антикорупційних законів, підготовлених його попередником Віктором Ющенком.

Зараз ви читаєте новину «Мірошниченко розповів, як влада не хоче переслідувати опозицію». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути