пʼятниця, 15 лютого 2013 16:20

Миримський хоче запровадити в Україні подвійне громадянство

Миримський хоче запровадити в Україні подвійне громадянство
Нардеп вважає, що цей його законопроект зробить комфортнішим життя кожної людини. Фото: job-sbu.org

Позафракційний народний депутат Лев Миримський вніс на розгляд ВР України законопроект №2308 "Про внесення змін до Закону України "Про громадянство в Україні" (щодо подвійного громадянства в Україні)".

Згідно з документом, передбачається, що при здобутті будь-яким громадянином України, який досяг 18-річного віку, громадянства іноземної держави вже не потрібно відмовлятися від українського громадянства. Потрібно лише надати документи, що підтверджують наявність громадянства іноземної держави в центральний орган виконавчої влади з питань громадянства (МВС України), який поставить у паспорті України відмітку про наявність у громадянина України громадянства іноземної держави.

Також, відповідно до законопроекту, іноземці (крім злочинців і засуджених) мають право, за власним бажанням, не відмовляючись від громадянства своєї держави клопотати про прийняття їх до громадянства України.

"По-перше, сьогодні немає ніякої відповідальності ні адміністративної, ні юридичної тим людям, які й так мають подвійне громадянство, - коментує Gazeta.ua свій законопроект Лев Миримський. - По-друге, у Конституції України написано, що кожен громадянин України повинен мати єдине громадянство, але там не написано "единственное". А єдине і "единственное" - це різні речі. Тому це не суперечить Конституції".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Миримський вніс проект закону про частковий дозвіл палити в ресторанах

Нардеп вважає, що цей його законопроект зробить комфортнішим життя кожної людини.

"Чим погано, якщо наші громадяни, які отримують громадянство іншої країни, залишаться громадянинами України. А скільки у нас остарбайтерів, які працюють за кордоном і їм зручніше там працювати, коли вони будуть громадянами тієї країни. Тоді Україна не втратить цих громадян. Завдання держави - думати про комфорт кожної людини. І цей закон якраз дасть комфорт кожній людині", - переконаний депутат із Криму.

За словами Миримського, до нього багато людей звертаються з проханням внести такий законопроект.

"Усі мої законопроекти народжуються не зі стелі, а від звернень громадян, які до мене приходять. Мені здається, що, як мінімум, Партія регіонів і партія комуністів мають підтримати мій законопроект, тому що це вони теж декларували зокрема", - зазначив він.

Нагадаємо, Лев Миримський є автором уже не одного скандального законопроекту. Раніше він написав у співавторстві з іншими нардепами проект закону "Про розвиток та застосування мов в Україні", згідно з яким російська мова мала стати офіційною на всій території України. Миримський також є автором законопроекту, що спрямований на відновлення прав курців.

Зараз ви читаєте новину «Миримський хоче запровадити в Україні подвійне громадянство». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

267

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути