Ексклюзиви
вівторок, 03 лютого 2015 23:25

Мін'юст спільно з Венеціанською комісією допрацюють люстраційний закон - Петренко

Мін'юст спільно з Венеціанською комісією допрацюють люстраційний закон - Петренко
www.vz.kiev.ua

Експерти Венеціанської комісії спільно з представниками Парламенту та Міністерства юстицій наступного тижня опрацюють зміни до Закону "Про оновлення влади".

Про це в ефірі на "5-му каналі" заявив Міністр юстицій України Павло Петренко, передає "Укрінформ".

"Ми домовились спільно з представниками Венеціанської комісії, що наступного тижня приїздить делегація експертів, яка спільно з представниками Парламенту, Міністерства юстицій опрацює ті зміни які зараз готуються робочою групою. Мова йде в першу чергу про те, щоб надати статус незалежного органу люстраційній громадській комісії яка зараз функціонує, мова йде про те, що ми пропишемо інститути індивідуальної амністії на чому наполягали експерти Венеціанської комісії", - зазначив Петренко.

За його словами, кінцевий вид закону має бути сформований після консультації з експертами Венеціанської комісії.

"Ці зміни до закону дадуть додаткової легітимності цьому процесу. Ми чітко заявили позицію, це позиція і прем'єр-міністра про те, що процес люстрації не буде згортатись, і ми повинні цей процес закінчити, тому що це вимога українських громадян і нагальна вимога для того щоб ми змінили країну", - додав міністр юстицій.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що голова Європейської комісії "За демократію через право" (Венеціанська комісія) Джанні Букіккіо вважає, що люстрацію в Україні слід призупинити з тим, щоб доопрацювати закон про очищення влади.

Зараз ви читаєте новину «Мін'юст спільно з Венеціанською комісією допрацюють люстраційний закон - Петренко». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути