пʼятниця, 04 грудня 2009 09:07

Мін"юст - БЮТу: Судимості Януковича - це вже неактуально

Мін"юст - БЮТу: Судимості Януковича - це вже неактуально

Міністр юстиції України Микола Оніщук вважає неактуальним прохання народного депутата від БЮТ Сергія Соболєва про роз"яснення, чи має право, двічі судимий лідер Партії регіонів Віктор Янукович балотуватися на президентський пост.

Про це він заявив в ефірі "5 каналу" у четвер ввечері.

Він повідомив, що до Мін"юсту документи від народного депутата Соболєва ще не надійшли.

Проте, як відзначив Оніщук, питання обмежень для кандидатів чітко регламентується Конституцією, і законом про вибори, норми якого передбачають неможливість бути кандидатом тієї людини, яка має непогашену на момент подачі документів у ЦВК судимість за скоєння умисного злочину.

Рішення цього питання, як підкреслив міністр, відноситися до компетенції ЦВК.

"ЦВК зареєструвала цього кандидата і насправді дискусія не має під собою підстав", - сказав він, додавши, проте, при цьому, що Мін"юст дасть відповідну відповідь народному депутатові.

Нагадаємо, що, раніше Соболєв звернувся до голови Державного департаменту України з питань виконання покарань Олександрп Галінського з проханням чітко повідомити про те, коли і де саме відбував покарання лідер Партії регіонів Віктор Янукович.

На думку депутата "така інформація є важливою для виборців, оскільки, згідно соціологічним дослідженням, майже 60% українців проти того, щоб керівником держави була людина, яка у минулому сиділа у в"язниці за кримінальні злочини, причому ще і двічі".

За матеріалами: Інтерфакс-Україна, Gazeta.ua
Зараз ви читаєте новину «Мін"юст - БЮТу: Судимості Януковича - це вже неактуально». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

13

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути