субота, 05 вересня 2015 12:17

Минулого тижня вперше запрацювали Мінські домовленості - Порошенко

Минулого тижня вперше запрацювали Мінські домовленості - Порошенко
Фото: Уніан

Президент України Петро Порошенко заявляє, що минулий тиждень став першим, коли запрацювали Мінські угоди в частині припинення вогню.

"У мене для вас хороша новина. Сьогодні перший тиждень, коли на фронті не стріляють. Перший тиждень, коли нарешті почали працювати Мінські домовленості. Так, ще гинуть хлопці на розтяжках, у тому числі на наших, і є поранені. Ще гинуть в ДТП, по-іншому. Але від бойових зіткнень, від обстрілів сьогодні не гинуть ", - сказав він у суботу в ході відвідування київського регіонального центру тестування кандидатів на посади керівників місцевих прокуратур. Передає "Інтерфкс -Україна"

Порошенко вважає, що альтернативи Мінським домовленостям немає.

" Якщо ми хочемо повернути ці території України, якщо ми хочемо припинити окупацію, якщо ми хочемо вийти на українські кордони, якщо ми хочемо звільнити українських заручників, які незаконно утримуються як на окупованих територіях, так і в РФ, дуже важлива роль ОБСЄ ", - сказав він журналістам у суботу в Києві.

Він також заявив, що Нормандський формат означає не тільки підтримку України з боку Німеччини і Франції, але і потужну світову проукраїнську коаліцію.

"Нормандський формат - це потужна проукраїнська світова коаліція, тому що лідери країн Євросоюзу представляють Євросоюз, і це було зафіксовано рішенням Ради. Тому що у нас є чітка трансатлантична координація, для того, щоб наші партнери з Атлантичного океану, США, Канади стояли на українській стороні. І весь світ, починаючи з Японії та Австралії ... сьогодні на нашому боці ", - сказав він журналістам у суботу в Києві.

Зараз ви читаєте новину «Минулого тижня вперше запрацювали Мінські домовленості - Порошенко». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути