понеділок, 07 квітня 2014 11:11

Міноборони відсторонилося від проблем військових в Криму - експерт

Міноборони відсторонилося від проблем військових в Криму - експерт

Вчора вночі близько 23.30 год. російський військовий розстріляв українського майора К. Це сталося у кімнаті військового гуртожитку у кримському селищі Новофедорівка. Також жорстко побили і вивезли капітана Артема Єрмоленко.

Про це розповів Gazeta.ua керівник Центру військово-політичних досліджень Дмитро Тимчук.

"Невідомі почали закидати цеглою і камінням контрольно-пропускной пункт та гуртожиток. Вибивали вікна. У гуртожитку в одній з кімнат горіло світло. Два наших офіцера у цей час збирали речі, тому що вранці збиралися виїжджати на материк. Туди увірвалися російські військовослужбовці. Зав'язалася бійка і двома пострілами російський молодший сержант застрелив нашого майора К.", - розповів Тимчук.

Він додав, що російські військові забрали тіло загиблого. "Викликали кримську міліцію. Можливо, ще підключитися місцева прокуратура. Але зрозуміло, як вони будуть розслідувати. Там зроблять все, щоб ніхто не був покараний. Якщо наше Міністерство закордонних справ не втручатиметься, то все це залишиться безкарним. По-друге, не зрозумілою залишається доля нашого зниклого капітана", - розповів військовий експерт.

Тимчук зауважив, що деякі військові частини досі чекають наказів від влади. "Наше Міноборони дає картинку, що в Криму все добре. Насправді все не так. Тому що, перше, Міноборони за фактом відсторонилося від проблеми виведення військ. Вони тільки зображують діяльність. За фактом Міноборони займається тільки виведенням техніки. Є лише рішення РНБО про те, щоб виводити війська на материк. Більше Міноборони нічого не вирішує. Люди просто збираються і фактично своїми силами виїжджають на материк. Їм допомагають тільки волонтери. Є військові частини, які так і не дочекалися наказу від Міноборони або генерального штабу на виведення", - розповів він.

Зараз ви читаєте новину «Міноборони відсторонилося від проблем військових в Криму - експерт». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути