Ексклюзиви
четвер, 25 серпня 2022 10:08

Спецтема: Війна Росії проти України

Міноборони РФ вигадало чергову брехню, щоб очорнити ЗСУ

Міноборони РФ вигадало чергову брехню, щоб очорнити ЗСУ
Розкрили чергову порцію неправдивих новин від російських пропагандистів. Фото: pixabay.com

Центр протидії дезінформації при Раді національної безпеки України зібрав добірку фейків, маніпуляцій і дезінформації, які російські окупанти створили на ранок 25 серпня.

Міністерство оборони Російської Федерації поширює фейк щодо війни в Україні, повідомила в четвер вранці пресслужба ЦПД в Telegram.

"Українські бойовики планують підірвати водонапірну станцію (на тимчасово окупованій росіянами території Донецької області. – Gazeta.ua) та звинуватити в цьому російські війська, адже без води можуть залишитися понад 12 тис. осіб", – дезінформує вороже відомство.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Представник Росії в ООН розродився новою брехнею про війну в Україні

Дезінформацію поширює також посольство РФ у Сполучених Штатах Америки. Там назвали безпідставними звинувачення Державного департаменту щодо так званого трибуналу над українськими військовими в Маріуполі.

"У США явно побоюються оприлюднення фактів, які свідчать про нелюдські дії бійців "Азова", – йдеться в заяві росіян.

Водночас ватажок терористів так званої ДНР Денис Пушилін проманіпулював заявою про те, що західні країни, фінансуючи Київ, "є не лише співучасниками воєнних злочинів України, але й їхніми замовниками".

"США оголосила про надання Україні військової допомоги майже на $3 млрд. Сума свідчить, що Вашингтон все ставить на те, аби Україна витримала протистояння", – сказав Пушилін.

У Сполучених Штатах Америки різко відреагували на плани Російської Федерації провести "суд" над захисниками Азовсталі в тимчасово захопленому росіянами Маріуполі Донецької області. Там вважають, що Кремль таким чином намагається відвести від себе відповідальність за агресивну війну російського диктатора Володимира Путіна та відвернути увагу від переконливих доказів звірств, які російські військові вчинили в Україні.
Зараз ви читаєте новину «Міноборони РФ вигадало чергову брехню, щоб очорнити ЗСУ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути