понеділок, 28 жовтня 2019 08:46

Міноборони РФ сумнівається в успіху операції з ліквідації ватажка "Ісламської держави"

Міноборони РФ сумнівається в успіху операції з ліквідації ватажка "Ісламської держави"
Міноборони РФ засумнівалась у знищенні аль-Багдаді. Фото: twit.su

Через відсутність достовірних даних про знищення ватажка "Ісламської держави" Абу Бакра аль-Багдаді у Сирії Міноборони РФ засумнівалась у його знищенні.

Про це у заяві повідомив представник російського оборонного відомства Ігор Конашенко, пише tsn.ua.

Російське відомство вважає, що кількість країн-учасниць операції та суперечливі подробиці про неї "породжують обґрунтовані питання і сумніви в її реальності та тим паче в успіху".

У російському Міноборони зазначили, що "нічого не знають" про своє сприяння прольоту авіації США для проведення операції з ліквідації аль-Багдаді. Також у відомстві зазначають, що за останні час жодних ударів із повітря з американського боку або коаліції в сирійській провінції Ідліб, де був ліквідований терорист, не зафіксовано.

Конашенко переконаний, що Ідліб перебуває під контролем бойовиків "Джебхат ан-Нусри", які завжди знищували членів ІД "як головних конкурентів за владу в Сирії". Він зазначив, що "спокійне перебування" аль-Багдаді в цій провінції вимагає окремих доказів із боку США.

Про вбивство ватажка "Ісламської держави" аль-Багдаді під час операції, яка проводилася 26 жовтня в Ідлібі, повідомили у низці американських ЗМІ. Американський президент Трамп підтвердив загибель аль-Багдаді.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В ІДІЛ обрали нового лідера замість вбитого аль-Багдаді

Дональд Трамп підтвердив загибель аль-Багдаді під час спецоперації в сирійській провінції Ідліб. За словами лідера Сполучених Штатів, Абу Бакр аль-Багдаді втікав від переслідування тунелем разом із трьома дітьми. Він зрозумів, що опинився в пастці, а тому підірвав на собі "жилет смерті". Утім, агентство бойовиків Amaq не повідомляло про смерть свого лідера. Білий дім і Пентагон також не підтверджували повідомлення.

Під час спецоперації американських сил у сирійській провінції Ідліб ліквідували ватажка терористичного угруповання "Ісламська держава" Абу Бакра аль-Багдаді.

Зараз ви читаєте новину «Міноборони РФ сумнівається в успіху операції з ліквідації ватажка "Ісламської держави"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути