четвер, 30 березня 2023 15:30

Міноборони повідомило новину для сержантів

Міноборони повідомило новину для сержантів
Сержанти без вищої освіти зможуть обіймати офіцерські посади. Фото: Facebook.com/MinistryofDefence.UA

Сержанти без вищої освіти зможуть обіймати офіцерські посади.

20 березеня Верховна Рада ухвалила закон, спрямований на підвищення укомплектованості первинних посад молодшого офіцерського складу під час дії воєнного стану. Документ направлено на підпис президенту. Про це на брифінгу сказав начальник відділу військової кадрової політики Департаменту кадрової політики Міністерства оборони Сергій Литовченко, повідомляє Military Media Center.

Зараз первинні посади молодшого офіцерського складу комплектують за рахунок, перш за все, випускників вищих військових навчальних закладів, офіцерів запасу, сержантів і старшин, які мають вищу освіту, нагадав полковник.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Залужний зідзвонився з головнокомандувачем Обʼєднаних збройних Сил НАТО в Європі

Проте сьогодні на посадах офіцерів проходять військову службу певна кількість сержантів і старшин, які не мають вищої освіти і не пройшли відповідний курс військової підготовки.

Однак, сказав полковник, ці військовослужбовці набули вагомий бойовий досвід і успішно виконують службові обов'язки на цих посадах.

"Саме вмотивований ы досвідчений особовий склад дає змогу нашій державі отримувати все нові перемоги та звільняти раніше окуповані території", – сказав Сергій Литовченко.

Минулого тижня Верховна Рада ухвалила зміни до державного бюджету. Видатки на оборону збільшили на понад пів трильйона гривень.

У Міністерстві оборони пояснили зміни щодо виплат грошового забезпечення військовим.

Зараз ви читаєте новину «Міноборони повідомило новину для сержантів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути