Ексклюзиви
середа, 19 жовтня 2022 15:42

Міністр закордонних справ Греції відвідав Київ
4

У Київ прибув міністр закордонних справ Греції Нікос Дендіас
Фото: Twitter
У посольстві Греції він зустрівся з головою групи дружби парламентів "Греція - Україна" Тетяною Плачковою, ректором Маріупольського державного університету Миколою Трофименком та заступницею Голови місії Кіпру Ліною Темістоклеус
Під час зустрічей міністр обговорив російське вторгнення в Україну, питання парламентської дипломатії, євроінтеграції, греко-українських відносин та грецької діаспори в Україні
У Київ прибув міністр закордонних справ Греції Нікос Дендіас

У Київ прибув міністр закордонних справ Греції Нікос Дендіас.

У посольстві Греції він зустрівся з головою групи дружби парламентів "Греція – Україна" Тетяною Плачковою, ректором Маріупольського державного університету Миколою Трофименком та заступницею Голови місії Кіпру Ліною Темістоклеус. Про це повідомив у Twitter.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Греція попередила ЄС і НАТО про загрозу нової війни

Під час зустрічей міністр обговорив російське вторгнення в Україну, питання парламентської дипломатії, євроінтеграції, греко-українських відносин та грецької діаспори в Україні.

"Я рішуче засудив ревізіонізм. Я також подякував пані Темістоклеус за її допомогу з евакуацією з України, в тому числі грецьких громадян і представників діаспори", – зазначив Дендіас.

Україна нарешті отримає від Греції 40 бойових машин піхоти БМП-1 радянського виробництва, які обіцяли їй передати ще чотири місяці тому.

Натомість Греція отримає від Німеччини сучасні БМП Marder в рамках домовленості щодо кругових поставок, заявило міністерство оборони Греції.

Зараз ви читаєте новину «Міністр закордонних справ Греції відвідав Київ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути