понеділок, 21 червня 2010 15:34

Міністр оборони пішов проти Януковича

Міністр оборони пішов проти Януковича

Міністр оборони Михайло Єжель має намір підпорядкувати собі начальника генерального штабу, зробивши його своїм першим заступником.

За інформацією джерела УНІАН, відповідна ініціатива обговорювалася на засіданні генштабу.

При цьому, за словами співрозмовника видання, дана ініціатива суперечить законодавству, тому Єжель безпосередньо на нараді дав вказівку юристам відомства підготувати для цього відповідні законодавчі зміни.

"Такий намір Єжеля можна вважати викликом президенту  Януковичу, адже начальник Генштабу - підлеглий глави держави", - нагадує співрозмовник агенства.

Експерт пов'язує дану ініціативу міністра оборони "з наміром отримати повний доступ до військового майна і техніки без посередництва Генерального штабу".

"На Генеральний штаб сьогодні покладено всю відповідальність за оборону країни. Він є головним військовим органом з планування оборони, управління застосуванням Збройних сил, координації та контролю за виконанням завдань у сфері оборони органами виконавчої влади, місцевого самоврядування, іншими військовими формуваннями та правоохоронними органами", - нагадало джерело.

Зараз ви читаєте новину «Міністр оборони пішов проти Януковича». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути