Ексклюзиви
пʼятниця, 14 січня 2022 00:06

Міністр оборони обговорив з главою Пентагону російські війська біля кордонів України

Міністр оборони обговорив з главою Пентагону російські війська біля кордонів України
Міністр оборони США у розмові з міністром оборони України Олексієм Резніковим запевнив про підтримку територіальної цілісності України. Фото: Reuters

Міністр оборони США Ллойд Остін обговорив з міністром оборони Олексієм Резніковим сьогодні, 13 січня, військове нарощування Росії в Україні та навколо неї.

Про це повідомила пресслужба Пентагону.

"Лідери висловили підтримку дипломатичним зусиллям щодо деескалації напруженості та взяли на себе зобов'язання продовжити їхню тісну координацію", йдеться у повідомленні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: США "тихо" виділили Україні $200 млн

Глава Пентагону ще раз підтвердив підтримку США України.

"Остін підтвердив незмінну підтримку США суверенітету та територіальної цілісності України, включаючи зусилля зі зміцнення потенціалу українських військ шляхом надання допомоги в галузі оборони", - говориться у заяві.

11 січня у міністерстві оборони Росії заявили, що перекидають військову техніку й солдатів до кордону з Україною для проведення там військових навчань. На навчання направили майже 3 тис. військових і 300 одиниць військової техніки. Маневри проходитимуть на полігонах у Воронезькій, Білгородській і Брянській областях, які межують з Україною. Також у Смоленській області, розташованій за 100 км від українського кордону. Уздовж кордону з Україною на кінець листопада 2021 року Росія зосередила майже 92 тис. військових і значну кількість техніки у своїх західних областях та окупованому Криму. Українська й американська розвідки попереджають, що Кремль може готувати повномасштабне вторгнення.

Зараз ви читаєте новину «Міністр оборони обговорив з главою Пентагону російські війська біля кордонів України». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути