понеділок, 20 лютого 2017 10:39

Міністр назвав альтернативу вугіллю з Донбасу

Міністр назвав альтернативу вугіллю з Донбасу
Фото: hiblogger.net

Україна може постачати вугілля антрацитної групи з Росії або ПАР. Це коштуватиме державі вдвічі дорожче, ніж купувати вугілля з окупованих територій Донбасу.

Про це сказав міністр енергетики та вугільної промисловості Ігор Насалик, пише "Інтерфакс-Україна".

"Альтернативні (джерела. - Gazeta.ua) є. З Росії, але буде вдвічі дорожче. З Південно-Африканської Республіки, тільки термін його поставки буде 40-50 днів, і він буде вдвічі дорожчий, ніж український... Але що ми міняємо? Від завтра ми можемо почати поставку антрацитної групи вугілля з Кузбасу, тільки замість своїх шахтарів платитимемо гроші російським шахтарям, замість надходжень до бюджету в Україну ми платитимемо в російський бюджет", - сказав Насалик.

Він наголосив, що блокада поставок вугілля з окупованих районів Донбасу призведе до дестабілізації української енергосистеми, зупинки металургійних підприємств. Як наслідок - зниження надходжень валюти в Україну та втрата 300 тис. робочих місць.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Торгівля з окупантом - це рівень Порошенка" - Парасюк

25 січня ветерани АТО оголосили торгову блокаду окупованих районів Донбасу. Заблокували залізницю на кількох напрямках. Прокуратура відкрила кримінальне провадження за фактом перекриття залізниці.

15 лютого уряд увів надзвичайні заходи в енергетиці через нестачу вугілля. У зв'язку з цим 16 лютого пройшло засідання Ради національної безпеки і оборони. За його результатами доручили Кабінету міністрів та НКРЕКП вивчити об'єктивність, економічну та соціальну обґрунтованість встановлених тарифів на енергоносії, електроенергію та житлово-комунальні послуги.

Зараз ви читаєте новину «Міністр назвав альтернативу вугіллю з Донбасу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути