середа, 08 грудня 2021 16:27

Міністр Кубраков пояснив, чому в ЗМІ пов'язали з його ім'ям компанію Officium SW Ltd

 

Наприкінці 2018 року ухвалили рішення про закриття компанії Officium SW Ltd. І тоді ж її мали закрити, але існувала "на папері" і 2020 року. Про це у Facebook написав міністр Олександр Кубраков.

"Учора в ЗМІ з'явилася інформація про компанію Officium SW Ltd., яка була зареєстрована на моїх колишніх бізнес-партнерів і мене. Компанія була заснована ще в липні 2018-го під стартап, що передбачав реєстрацію прав інтелектуальної власності у сфері IT. На жаль, українське законодавство щодо інтелектуальної власності поки що не дає належного захисту для бізнесу та інноваційних продуктів. Тому тоді ми обрали реєстрацію за кордоном. Сподіваюся, що ця ситуація зміниться із запуском Дія City. Згодом ми відмовилися від ідеї стартапу. Буквально за кілька місяців після запуску наприкінці 2018 року ухвалили рішення про закриття компанії", - пише Кубраков.

За його інформацією, вже 2018-го компанію закрили.

"Жодних документів як міноритарний учасник з часткою в 6,6% я не мав. Тому під час заповнення декларацій 2018-го й 2019 року я не зазначав корпоративні права на компанію. Вже пізніше я дізнався, що Officium SW Ltd. остаточно вилучили з реєстру лише навесні 2020 року. Проте навіть за таких умов вона існувала лише на папері, у ній не відбувалося жодних операцій або руху коштів", - зазначив Кубраков.

Міністр підкреслив, що виступає за максимальну відкритість даних під час декларування.

"Я підтримую обов'язкове декларування для державних службовців і прагну приділяти цьому максимальну увагу. Проте ніхто не застрахований від неумисного внесення до декларації помилкових даних або невнесення. З початком політичної діяльності я завжди прагнув діяти послідовно. Перед вступом до партії "Слуга народу" відмовився від управління бізнесом, залишаючись його власником. 2021 року повністю вийшов із бізнесу, зосередившись суто на державних справах. Усі ці зміни належно задекларовані, а податки сплачую в Україні", - пише міністр Кубраков.

Зараз ви читаєте новину «Міністр Кубраков пояснив, чому в ЗМІ пов'язали з його ім'ям компанію Officium SW Ltd». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути