пʼятниця, 23 липня 2010 18:55

Міністр Азарова пояснив, навіщо підвищувати ціни на газ

Міністр Азарова пояснив, навіщо підвищувати ціни на газ

Підвищення цін на газ для населення дозволить Україні збільшити видобуток вуглеводнів і знизити залежність від їх імпорту.

Про це на брифінгу заявив міністр палива та енергетики Юрій Бойко.

За словами міністра, завдяки цій інденксаціі, нафтогазова галузь отримає додатково до кінця року близько 1,2 мільярда гривень.

"Все збільшення піде на виконання завдань держави з освоєння наших ліцензій в Азовському і Чорному морях", - запевнив міністр. Мова йде про родовища, "які умови вкладення грошей дадуть додаткові обсяги газу і дозволять нам забезпечувати нашого споживача своїм газом, а не переплачувати за кордон".

Як приклад таких родовищ, Бойко навів площу Суботіна, Одеське та Штормове родовища.

"У нас створилася важка ситуація, оскільки ми, не видобуваючи власний газ, не збільшуючи видобуток, змушені гроші відправлятимуть за кордон, купувати більше імпортного газу", - пояснив міністр.

Він також нагадав, що середня ціна газу для українців до підвищення складала 580 гривень за тисячу кубометрів, тоді як в сусідній з Україною Бєлгородською областю Російської Федерації цей енергоресурс продавався за 870 гривень.

При цьому Росія видобуває близько 600 мільярдів кубометрів газу на рік, а Україна тільки 20 мільярдів.

"Тому основне завдання оптимізації тарифів було в тому, щоб вивести їх хоча б на російську ціну і отримати кошти, які дозволять знизити залежність від імпортного газу", - резюмував Бойко.

РБК-Україна

Зараз ви читаєте новину «Міністр Азарова пояснив, навіщо підвищувати ціни на газ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

6

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути