пʼятниця, 12 травня 2017 17:16

Мільярди гривень Приватбанку "зникли" під чуйним керівництвом Рожкової - Коломойський

Мільярди гривень Приватбанку "зникли" під чуйним керівництвом Рожкової - Коломойський
Колишній акціонер "ПриватБанку" Ігор Коломойський каже, що ті 110 млрд грн кредитів, виданих "ПриватБанком", у рамках реструктуризації кредитного портфеля видали компаніям, які погасили кредити попередніх позичальників

Колишній акціонер Приватбанку Ігор Коломойський прокоментував розслідування журналістів програми "Схеми", в якому стверджувалося, що незадовго до націоналізації у грудні 2016 року з фінустанови були виведені 110 мільярдів гривень на рахунки фірм-бульбашок.

"Після виходу програми я спробував зв'язатися зі знайомим журналістом "Схем", Михайлом Ткачем, але не додзвонився. Тому хочу уточнити кілька деталей на "підконтрольному", на думку "Схем", сайті ТСН. Із розслідування незрозуміло, куди і кому пішли 110 млрд гривень кредитів, виданих Приватбанком. Так ось ці гроші з банку не йшли. У рамках реструктуризації кредитного портфеля їх видали компаніям, які погасили кредити попередніх позичальників. Тобто, гроші залишилися в банку", - зазначив він у коментарі ТСН.uа.

Коломойський зазначив, що ці операції проходили під повним контролем і "чутливим керівництвом" заступниці голови НБУ Катерини Рожкової.

"І ще один важливий нюанс, 3 жовтня до Приватбанку прийшли 30 співробітників НБУ, на додачу до куратора, який там був і до цього, і компанії, про яких ідеться у розслідуванні, обирав Нацбанк. Тобто, другий етап докапіталізації "Привату" проходив за участю, контролем і чутним керівництвом НБУ і особисто пані Рожкової. Тоді ж у Приватбанку були і представники Ernst&Yong, які готували документ, на який посилаються журналісти. Все інше в інтерв'ю, в принципі, читається", - сказав він.

Нагадаємо, що в своєму розслідуванні журналісти "Схем" посилаються на проект доповіді аналітиків із Ernst&Young про фінансовий стан Приватбанку незадовго до націоналізації.

Згідно з документом, аудитори перевірили найбільших позичальників і виявили: на 1 квітня 2015-го ризик неповернення кредитів вимірювався в сумі понад 82 млрд гривень, а вже станом на 1 жовтня 2016-го цифра збільшилася до 139 млрд гривень.

Згідно з документом, йдеться у розслідуванні, Приватбанк провів реструктуризацію кредитного портфеля: заборгованість 170 попередніх позичальників була перекладена більш ніж на 30 нових, які стали винні банку понад 110 млрд гривень.

Зараз ви читаєте новину «Мільярди гривень Приватбанку "зникли" під чуйним керівництвом Рожкової - Коломойський». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути