вівторок, 16 квітня 2013 18:26

"Міліцію сильно смикають, вимагають результат" — "свободівець" про постійні допити через сніжки

"Міліцію сильно смикають, вимагають результат" — "свободівець" про постійні допити через сніжки
Олександр Солонько Фото: facebook.com

Помічник депутата Андрія Іллєнка Олександр Солонько, якого силою забрали у міліцію через сніжки під Верховною Радою 2 квітня переконаний, що на міліцію тисне влада.

Про це він сказав в коментарі Gazeta.ua.

"Я зранку ще й не прокинувся. Грюкіт в двері. Відчиняю — стоїть заступник голови карного розшуку Печерського району, і каже: "Поїхали". М'яко кажучи здивувався. Одягнувся, вийшов до нього. Сказав, що мають попереджати, проте він наполіг, аби ми поїхали. Поїхали ми до райвідділу, - розповів він. - Намагалися з мене щось витягнути дивними питаннями. Мене ж насправді під парламентом не було, бо 2 квітня я був на роботі. Він мене чомусь намагався звинуватити, що більшість "свободівців" дають однакові свідчення".

"Слідчий потім відібрав в мене пояснення, склали протокол. Мені показували відео оперативної зйомки, тикали мені на кожній секунді, чи знаю когось. Цікаво, що вони намагалися підказувати. Поперед мене називали прізвища тих людей", - підкреслив Солонько.

Окрім того, він наголосив, що протягом дня його турбували ще не один раз після допиту.

"Протягом дня мені ще дзвонили тричі. Я пояснив, що як свідок пройшов процедуру, мене допитали. Потім почали дзвонити на номер телефону, який я не давав", - сказав він.

Окрім того, за його словами, така увага до акції спричинена тиском на правоохоронні органи зі сторони влади.

"Мені сказали, що їх за цю справу сильно смикають, вимагають результат", - додав він.

"На людей намагаються тиснути. Практично всіх, хто був 2 квітня, - перевіряють, на всіх риють. В мене лише з півдесятка працівників відділку взяли особисті дані. Ми вважаємо, що це посилення тиску. Скласти базу людей- активістів, на яких потім може чинитися тиск. Це може бути підготовка до майбутньої боротьби", - резюмував він.

Сьогодні ввечері представника "Свободи" Олександра Аронця викликали до міліції для надання свідчень у справі про закидування сніжками депутаток.

Нагадаємо, сьогодні помічника депутата Андрія Іллєнка Олександра Солонька силою забрали у міліцію через інцидент, який трапився під Верховною Радою 2 квітня, коли мітингувлаьники закидали сніжками народних депутатів. Раніше по цій справі так само викликали на допити й багатьох інших "свободівців".

Зараз ви читаєте новину «"Міліцію сильно смикають, вимагають результат" — "свободівець" про постійні допити через сніжки». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

14

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути