вівторок, 29 січня 2013 18:29

Майже 500 людей взяли участь у масовій грі в сніжки

  Майже 500 людей взяли участь у масовій грі в сніжки ”Снігова битва” 27 січня в Одесі
Майже 500 людей взяли участь у масовій грі в сніжки ”Снігова битва” 27 січня в Одесі

Субота, 26 січня, 15.22

"Через складну ситуацію на дорозі виникли проблеми. Мікроавтобус потрапив на льодяний відрізок, і ми перекинулися вниз із висоти трьох метрів", – пише клавішник гурту С.К.А.Й. Юрій Мозіль у соціальній мережі "ВКонтакте".

Гурт потрапив у аварію між містами Запоріжжя та Мелітополь. Їхали в Донецьк на концерт.

– Нас у машині було дев'ятеро. Все дуже швидко відбулося, за хвилину буквально. Дорога слизька, страшний вітер – з обох боків поля. Нас занесло й почало крутити. Автобус крутиться і крутиться. У салоні звучить купа нецензурної лексики, і розумієш, що тебе зараз кудись викине, – розповідає директор гурту Олексій Руденко. – "Швидка" приїхала за 10–15 хвилин. У декого невеличкі забої, у декого взагалі ні подряпинки. Олег (соліст гурту Олег Собчук. – "Країна") найбільше постраждав – у нього забій хребта. Приписали носити корсет підтримуючий, примочки різні робити. Зробили декілька уколів кетанову, і він на знеболювальних відпрацював концерт. Декілька авто зупинилися й допомогли нам перевернути автобус. На ньому ж попрямували далі. Хороший автобус – жодне скло не розбилося, це взагалі неймовірно.

Виступ того дня затримають майже на півтори години. Шанувальники назвуть його: "С.К.А.Й. Дякую, що живі"

А в цей час:

20-річний Роман Кожан пакує в сумку одяг. Зверху кладе ноутбук. Збирається на кілька днів виїхати від батьків із села Острів Сокальського району на Львівщині до друга в місто Червоноград. У селі п'ятий день немає електроенергії.

– У понеділок вдень був дощ і мороз до 10 градусів, – розповідає Роман. – Усе замерзало моментально. На стіні будинку в нас півторасантиметрова крижана кірка. Дроти порвалися, струму немає. Темніє десь о п'ятій вечора. Робити дома немає що. Батьки слухають радіо на батарейках і грають у слова. Мені то нудно. Раніше ноутбук на роботі заряджав, то бавився ввечері, а сьогодні – вихідний. У друга є все, що треба. Він сам орендує квартиру, то ми удвох помістимося.

У цей час батько Романа виймає з криниці відро води. Там плаває мертвий горобець.

– Певно, заховатися хотів від дощу, – каже. ­Коло­дязь накритий шифером і має дерев'яні дверцята. – Уже третій день пір'я у воді попадається.

Світло у селі ввімкнуть у понеділок о 15.00. Острів жив у темряві шість із половиною діб.

Полтавець 35-річний Віталій Сенечко повертається із зимової риболовлі разом із братом 40-річним Єгором та батьком Миколою ­Петровичем, 70 років. Біля порогу ставлять два ­величезні темно-зелені рюкзаки, кожен набитий рибою.

– Їздили на чотири дні до річки Коломак у Полтавському районі, – говорить Віталій, заповнює рибою умивальник і ванну. – Там рибне місце маємо. Жили в друга на дачі. Вудили на мормишку, мотиль. Кожен день витягували до 30 кілограмів карасів, частина розміром більше, ніж у долоню. Такого зроду ще не було. Руки обморозили, але не зупинилися – азарт страшний.

Микола Петрович переважить рибу на електрон­них вагах. Вийде 117 кг. Набере знайомого на мобільний.

– Алло, Сергію, тобі рибка на продаж не потрібна? 4 гривні кіло, перший – безкоштовно. І запропонуй сусідам, її треба терміново розпродати, бо ніде тримати.

Увечері пару кілограмів віднесе родичам. З решти зварить уху, зробить котлети, частину насмажить.

Що світ дізнався про Україну за тиждень

У вівторок США надіслали лист підтримки ув'язненому українському екс-­прем'єру Юлії Тимошенко, ігноруючи нові звинувачення, що висуває проти неї влада. Звинувачення пов'язані з убивством 16 років тому бізнес-конкурента Євгена Щербаня, пише американське видання Chicago Tribune. Штати вважають їх частиною політичної кампанії проти Тимошенко, яка є запеклим противником президента ­Віктора Януковича.

Українські чиновники наполягають, що вони, як і раніше, прагнуть тіснішої інтеграції з Європейським Союзом. То чому ж вони ускладнюють дії Європи щодо України? – йдеться у блозі британського журналіста з видання The Financial Times. Багато років Україна залишалася на перехресті, не роблячи рішучого повороту на Захід або Схід. Сьогодні ситуація змінилася, і Київ став перед реальним вибором між двома позиціями, що видаються протилежними. Балансувати дедалі складніше.

 

Дві доби, з 20 по 22 січня, блукали рибалки Сергій Кононенко та Олександр Карнаук кригою Кременчуцького водосховища поблизу села Пронозівка Глобинського району. Чоловіки не могли знайти берег через сильний туман. Допомогли їм рятувальники. ­Кононенко й ­Карнаук були виснажені. ­Медики оглянули їх і відпустили додому.

Двоє молодиків під виглядом міліціонерів увірвалися у квартиру до 28-річної жительки Рівного. Зв'язали її колготками й грали на комп'ютері. На господиню не звертали уваги. За кілька годин пішли. Дівчина зателефонувала подрузі, яка викликала міліцію. Двері правоохоронцям потерпіла відкрила зубами.

Україна тимчасово заборонила ввозити молочні продукти трьох білоруських компаній – "Бабушкина крынка", "Молочные продукты" й "Оршанский молочный комбинат". Їх вироби не відповідають мікробіологічним і фізико-хімічним нормам. Імпорт білоруських молокопродуктів уже припиняли торік у березні – через перевищення в них вмісту антибіотиків.

 

"У політиці немає поняття "свій назавжди". Рано чи ­пізно політичні партнери розходяться. Це підтверджує історія донецької групи, коли багато хто з минулих партнерів, які очолювали політику на Донбасі, або мертві, або зникли. ­Політика – це завжди боротьба"

Юрій РОМАНЕНКО, керівник центру політичного аналізу ­"Стратагема"

 

56200 гривень коштує книжка "1000 кращих афоризмів людства" ­харківського видавництва "­Фоліо". Такі гроші просять за шкіряну палітурку та позолоту на написах. ­Розмір книжки 245x345 мм

32000 гривень застави ­заплатив ­заступник мера Красного Луча на Луганщині ­Сергій Лук'яненко, щоб не бути у слідчому ­ізоляторі. Його підозрюють у отриманні 10 тис. грн хабара за перевезення велико­габаритного транспорту містом. Зараз ­Лук'яненко перебуває на підписці про невиїзд

 

 

Ми виявились на другому місці в світі за рівнем корупції. І то тільки тому, що дали хабара, аби не виявитися на першому.

Янукович у Давосі запитує у Льовочкіна:

– Сергію, на що нам краще просити гроші у Заходу – на оздоровлення української економіки чи на її похорон?

Кажуть, міліція зараз просто з ніг збилася. Їй доводиться одночасно шукати однокурсників Королевської і спів­учасників Тимошенко.

Після оприлюднення Ген­прокуратурою чергових звинувачень на адресу Тимошенко, в українській мові з'явилися фразеологізми "кузькина грамота" та "сипати пшонку в очі".

 

Зараз ви читаєте новину «Майже 500 людей взяли участь у масовій грі в сніжки ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути