середа, 02 квітня 2014 11:10

Міліцію із Заходу та Центру треба перекинути на Схід - Каплій

Міліцію із Заходу та Центру треба перекинути на Схід - Каплій
http://gazeta.ua

За три дні міліцейські підрозділи Луганська і Донецька треба замінити на міліціонерів із Центру і Заходу. Так можна переламати ситуацію із бездіяльністю міліції, яка склалася на Сході. Про це у коментарі Gazeta.ua розповів екс-начальник Черкаської обласної міліції Микола Каплій.

"Ситуація дуже складна. Донецька і луганська міліція звикла працювати на місцевих олігархів. Тепер ці олігархи заправляють всім парадом, тому міліція стояти за народ не може. Заміною керівництва силових структур ситуацію не зміниш. Особовий склад у цьому випадку залишається тим же. Його налаштувати на роботу дуже важко. Там депресивний район. Набрати із цивільних нині, те, що пропонує Турчинов, результату не дасть. Люди мають бути навчені. Крім того, бачили Крим, де місцеві контрактники зразу перейшли на бік Росії. У шахтарів теж є родини. На них будуть чинити тиск через родини. Тому цей варіант працювати не буде. Треба провести ротацію кадрів з інших областей. По-перше, призначити керівників із різних областей, другий крок, особовий склад сформувати з різних областей Центру і Заходу", - каже Каплій.

На думку екс-міліціонера, силовиків Донецької і Луганської областей треба звільнити.

"Працювати вони не зможуть. Подивіться, де вони живуть і живуть їхні сім'ї? Міліціонерів якщо не підкуплять, то будуть залякувати через родини. Тих, хто бездіяв, треба всіх звільнити. Щоб ситуація змінилася має бути політична воля у країні, належне керівництво Міністерства внутрішніх справ. Нажаль, фаховий там один — Євдокименко, але сам вирішити все він не може. Оновленим підрозділам треба правильна команда і повноваження згідно закону. У Костянтинівці райвідділ не чинив опору, бо не було зброї. Для чого міліція без зброї? А як вони думають захищати людей?", - говорить Каплій.

Зараз ви читаєте новину «Міліцію із Заходу та Центру треба перекинути на Схід - Каплій». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути