середа, 01 серпня 2012 17:33

Міліція заборонила власникам кафе гріти воду для голодувальників
6

1 серпня о 1.00 годині ночі до американського голодувальника 73-річного Ярослава Драгана викликали "швидку". У нього стався серцевий напад.

"Вчора ходив на пошту, хотів зателефонувати. Вдень дуже пекло сонце. Вночі стало зле, почав втрачати свідомість. Викликали швидку. Так приїхала якась колгоспниця з комсомолу. Вона почала мене сильно смикати. У Америці за такі дії уже б звільнили з роботи. Вона знала, що я голодую. Так рознервувався, що адреналін подіяв, як електричний шок" - згадує Драган.

Автор: Фото: Тетяна Сарахан
  Ярослав Дараган
Ярослав Дараган

Через погіршення здоров'я чоловік написав заповіт у присутності двох голодувальників. Його заклеїв у конверт. Від госпіталізації пенсіонер відмовився.

"Думав помру. Все моє майно має отримати музей "Гуцульщина" і львівська бібліотека імені Стефаника. У моїх дітей усе є" - додає. Чоловік скаржиться, що ніде справити нужду. Каже, місцеві запрошують їх до себе прийняти душ.

Близько 11.30 год. учасники акції закликають перехожих їх підтримати. Кричать у рупор. Ті неохоче підходять. Люди ставлять підписи на протоколі проти мовного закону.

Автор: Фото: Тетяна Сарахан
 

"Держава має на нас звернути увагу. Я не бачу цієї влади у якості лідера. Наказали міліції заборонити власниками довколишніх кафе гріти нам воду на чай. Кажуть, оштрафують на 200 гривень" - розповідає учасник акції проти "мовного" законопроекту киянин Олександр Прудніков.

Біля Українського дому залишилося лише п'ятеро мітингувальників. Це - Ярослав Драган, 51-річний Юрій Тимошенко, 58-річний Михайло Пігуляк, 50-річна Леся Дідик та 63-річний Леонід Бровченко. Перехожі кидають гроші на воду у їхню скриньку.

Автор: Фото: Тетяна Сарахан
  Голодувати біля Українського дому лишилося 5 людей
Голодувати біля Українського дому лишилося 5 людей

"Гроші витрачаємо на агітаційні листівки та воду. Влада нас не підтримує. Жоден не підійшов. Олесь Доній прийшов, думали підтримає, а він став забирати свою машину з паркування" - додає Прудніков.

На розкладачці 58-річний Михайло Пігуляк з села Спас Коломийського району Івано-Франківщини виймає ноги зі спального мішка. Поправляє пов'язку на голові з написом: "Я голодую. Я — Спас".

"Литвин буде проклятий і вся його рідня. Бив себе в груди і кричав, що не підпише. Його партія піде з політики так, як пішов Мороз. Ми у списку, кого треба позбавити громадянства, Литвина впишемо першим", - каже чоловік.

Автор: Фото: Тетяна Сарахан
 

Туристи з Фінляндії фотографують голодувальників.

"У Росії цих людей давно б забрали, побили кийками і посадили. Там не буває такого, щоб влада програла вибори чи якісь мітинги. А у вас борються. Але не бачу, що вони зможуть чогось добитися", - розповів фінський письменник 54-річний Валерій.

Автор: Фото: Тетяна Сарахан
  Туристи з Фінляндії
Туристи з Фінляндії

Мітингувальники заявляють, що очікують поповнення нових учасників.

"Приїде десь 50 людей - це жителі з села Березів Косівського району, село Спас та Нижній Вербіж з Коломийського району" - говорить Юрій Тимошенко з Коломиї.

Автор: Фото: Тетяна Сарахан
  Місцеві кличуть до себе митися мітингувальників
Місцеві кличуть до себе митися мітингувальників

Зараз ви читаєте новину «Міліція заборонила власникам кафе гріти воду для голодувальників». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

36

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути