вівторок, 16 квітня 2013 20:43

Міліція почала обдзвон людей, які були біля ВР у "день сніжок"

Міліція почала обдзвон людей, які були біля ВР у "день сніжок"
Олесь Доній Фото: novaya.com.ua

Сьогодні позафракційного народного депутата Олеся Донія потурбувала міліція з приводу сніжок 2 квітня біля Верховної Ради. Про це він повідомив на своїй сторінці у Facebook.

"Мені подзвонили з міліції. Невідомий назвався якимось міліцейським чином з Печерського райвідділу. На чий номер телефону він дзвонить, "міліціонер" пояснити не зумів. Лишень почав казати, що мій номер телефону зафіксований під час акції 2 квітня. На мої запитання, на яких підставах він отримав цю базу даних телефонів, "міліціонер" відповів, що за рішенням суду. Цікавили міліціонера "сніжки"! Звісно, я відповів йому, що нехай спочатку розбереться, на чий номер телефону він дзвонить, потім випише повістку, і лише потім буде до мене телефонувати", - зазначив він.

Доній зауважив, що на вирішення цього питання влада кинула велику кількість правоохоронців.

"Перед Верховною Радою 2 квітня нас було кілька тисяч киян ... За нинішніх часів майже кожен киянин має мобільний телефон. За кілька годин акції очевидно, що майже кожен цим телефоном користався. Це ж яку кількість "захисників порядку" влада кинула на "справу сніжків"? Звісно, коли міліція займається лише розрулюванням кортежів владоможців і "сніжковими справами" на розкриття справжніх злочинів часу не вистачає. І це при тому, що в Україні понад 400 тисяч "міліціонерів"! Більше аніж вдвічі військових! І на душу населення в Україні "міліціонерів" більше, аніж в будь-якій країні Євросоюзу поліцаїв. Уявляєте? В Німеччині, Великій Британії, Франції. Іспанії і т.п. поліціаїв на душу населення менше, аніж в Україні "міліціонерів". Тільки в Україні головним пріоритетом для "міліціонерів" є "сніжкові замахи". От і справді-"поліцейська держава"!", - поскаржився він.

На допит щодо подій 2 квітня також викликали Зоряна Шкіряка. Про це він написав на свій сторінці у Facebook.

Нагадаємо, 2 квітня під час мітингу біля Верховної Ради активісти закидали сніжками народних депутатів.

Зараз ви читаєте новину «Міліція почала обдзвон людей, які були біля ВР у "день сніжок"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

6

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути