Ексклюзиви
неділя, 14 липня 2013 02:23

"Міліція й існує для того, щоб тиснути, давити, ґвалтувати. Це – їхня робота" - Жадан

"Міліція й існує для того, щоб тиснути, давити, ґвалтувати. Це – їхня робота" - Жадан
Сергій Жадан Фото: palindrome.lg.ua

Врадіївка не стала прологом до значних політичних заворушень, бо більшість про події на Миколаївщині мало що знають. Таку думку у новому номері журналу "Країна" висловив письменник та перекладач Сергій Жадан.

"Про черговий міліцейський злочин чули, але кого сьогодні цим здивуєш? Тобто зґвалтування та побиття жінки стало резонансною подією. Але не більше. Міліція й існує для того, щоб тиснути, давити, ґвалтувати. Це – їхня робота. Вони саме за це отримують гроші та звання", - зауважив він.

За словами Жадана, про штурм райвідділку теж мало хто знає.

"Та навіть якби й знали: це ж не наші менти й не наша постраждала, навіщо її підтримувати? По суті, у нас нема буремного народу та солідарності – основи народовладдя. На нашій пасивності та безвідповідальності вся ця система й тримається. Це не означає, що події у Врадіївці не зроблять свій внесок у те, щоб сколихнути всю Україну. Але "пострілу" доведеться трішки зачекати", - наголосив він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Дрижак помстився продавщиці за майбутнього тестя

Думки інших експертів стосовно того, чому події у Врадіївці не стали закликом до дій для української опозиції та суспільства, читайте у журналі "Країна" № 27 (180) за 11 липня 2013 року.

Зараз ви читаєте новину «"Міліція й існує для того, щоб тиснути, давити, ґвалтувати. Це – їхня робота" - Жадан». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

39

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути