середа, 22 січня 2014 18:41

Міліція хоче заарештувати тих, хто зупинили погроми тітушок вночі 21 січня

Міліція хоче заарештувати тих, хто зупинили погроми тітушок вночі 21 січня
Слідчий відділ Шевченківського райуправлінням міліції в м. Києві відкрив кримінальне провадження за фактом незаконного позбавлення волі 46 громадян протестувальниками.

Як повідомляє прес-служба МВС України в середу, в Шевченківське райуправління столичної міліції із заявами про протиправні дії в готелях на території району звернулися 46 громадян.

"Вони повідомили про побиття, насильницьких дій з боку невідомих, які примусово вивозили людей в "штаб" в Будинку Профспілок України", - наголошується в повідомленні.

За даними фактами міліцією відкрито кримінальне провадження за ч.2 ст. 146 Кримінального кодексу України (незаконне позбавлення волі або викрадення людини).

Також в МВС України розповіли, що 25-30 автомобілів з активістами протягом ночі їздили по Києву, нападали на хостели і вивозили людей, які там проживали, у "штаб" в Будинку Профспілок України.

"Свої дії представники "автомайдану" мотивували необхідністю пошуку та затримання громадян, яких активісти ідентифікували у якості так званих "тітушок" - молодих людей спортивної зовнішності", - пояснили в прес-службі міністерства.
Нагадаємо, вночі 21 січня під час сутичок мітингувальників з "Беркутом" на вулиці Грушевського у Києві, на центральних вулицях столиці групи так званих "тітушок" почали влаштовувати погроми. Вони били автомобілі та вітрини магазинів. У той же час активісти, зокрема Автомайдана, Віталій Кличко, та, навіть співак Славко Вакарчук з друзями влаштували "полювання" на хуліганів. Їх переслідували на автомобілях, відловлювали та відвозили до Будівлі профспілок.

За словами погромщиків, їм обіцяли заплатити за нічний "мітинг" по 200-300 грн. Варто зазначити, що серед хуліганів були навіть школярі, яким дали молотки, курильні суміші та саморобні "гранати".

Зараз ви читаєте новину «Міліція хоче заарештувати тих, хто зупинили погроми тітушок вночі 21 січня». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

33

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути