Ексклюзиви
пʼятниця, 29 серпня 2008 16:13

Мілібенд: Україна є "ключем" у відносинах ЄС з Росією

Україна, як тільки вона почне відповідати критеріям Європейського Союзу, повинна стати повноцінним членом ЄС, йдеться в авторській статті міністра закордонних справ Великої Британії Девіда Мілібенда, надрукованій у газеті "Гардіан" сьогодні, 29 серпня.

У статті зазначається, що перспектива і реальність членства у Євросоюзі підсилили стабільність, процвітання і демократію у країнах Східної Європи, і вони повинні зробити те саме і для інших країн, зокрема, для України.

Говорячи про відносини України з НАТО, Мілібенд зазначив, що вони не становлять загрози для Росії. "Вони мають служити для того, аби підсилити українські демократичні інститути та її незалежність – і Росія від цього з часом навіть виграє", - наголосив міністр закордонних справ Британії у своїй статті.

Він також зазначив, що Україна є "ключем" у відносинах ЄС з Росією. "Вона (Україна) має сильні зв"язки з Росією, у яких обидві країни є дуже зацікавленими. Але, водночас, Україна є європейською країною. Українські лідери заявили про прагнення вступити у Європейський Союз", - йдеться у статті Мілібенда, пише УНІАН.

Зараз ви читаєте новину «Мілібенд: Україна є "ключем" у відносинах ЄС з Росією». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути