середа, 18 вересня 2013 11:54

Микола Катеринчук не дасть комуністам торпедувати підписання вільнюської угоди

Лідер Європейської партії України, народний депутат України, член парламентської фракції "Батьківщина" Микола Катеринчук вважає ухвалене рішення Центральної виборчої комісії про відмову у реєстрації ініціативної групи з проведення всеукраїнського референдуму за народною ініціативою про вступ України до Митного союзу цілком природньою та такою, що прийнята з урахуванням відповідного судового рішення.
"Мені приємно зазначити, що дії ЦВК були злагодженими та цілком відповідали раніше ухваленим судовим рішенням про заборону Центрвиборчкому направляти свого представника на збори громадян щодо проведення всеукраїнського референдуму про приєднання України до Митного союзу. Хитрощі комуністів у цьому відношенні не спрацювали, хоча вони фактично намагалися ввести в оману громадян України та влаштували виставу на стадіоні "Спартак". Я наголошую, що я, як громадянин та як лідер Європейської партії України буду робити усе можливе аби не допустити цього шабашу, котрий комуністи намагаються обізвати всеукраїнським референдумом. Україна буде повноправним членом Європейського союзу", - сказав Микола Катеринчук, коментуючи постанову ЦВК.
"На сьогодні ми вчинили усі необхідні юридично-правові дії щодо заборони проведення зазначеного референдуму. Наша позиція є конституційною та такою, що відповідає інтересам більшості громадян України. Напередодні доленосного вільнюського саміту, де має бути підписана угода про асоціацію, подібні дії комуністів інакше, як провокацією назвати не можна. Ми не дамо торпедувати євроінтеграційний вектор України", - додав народний депутат.
Як повідомлялося, 2 вересня Окружний адміністративний суд Києва за позовом Європейської партії України заборонив КПУ організовувати і проводити збори громадян з приводу проведення всеукраїнського референдуму щодо вступу України до Митного союзу. Також ухвалою суду ЦВК заборонено направляти свого представника на збори громадян України з приводу проведення референдуму.
Проте 3 вересня лідер КПУ Симоненко сказав, що збори громадян з підготовки референдуму все ж відбудуться 8 вересня. Компартія подала друге повідомлення до ЦВК і зазначила, що збори відбудуться 8 вересня, але тема зборів інша – вступ до ЄврАзЕс.
Разом з тим ухвалою Окружного адмінсуду Києва від 6 вересня поточного року за позовами Європейської партії України до ЦВК, Центрвиборчкому заборонено направляти свого представника на збори громадян щодо проведення всеукраїнського референдуму.

Зараз ви читаєте новину «Микола Катеринчук не дасть комуністам торпедувати підписання вільнюської угоди». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути