Ексклюзиви
середа, 02 грудня 2020 19:01

Микитась розповів про роль Татарова в справі Укрбуду

Микитась розповів про роль Татарова в справі Укрбуду
Фото: Facebook

Заступник глави Офіса президента Олег Татаров, який став фігурантом справи про розкрадання при будівництві житла для Нацгвардії, працював у компанії Укрбуд юристом.

Про це в Facebook заявив Максим Микитась, колишній співвласник компанії "Укрбуд Девеломпент", який проходить у тій самій справі і перебуває в СІЗО.

Микитась розповів, що познайомився з Татаровим у 2011−2013 роках, коли той обіймав посаду заступника Головного слідчого управління МВС України.

"Під час одного з наїздів з обшуком на Укрбуд були "вилучені" 300 тисяч доларів. Тоді при вирішенні питання про їх повернення і відбулося знайомство з Татаровим", — написав Микитась.

За його словами, після втечі Януковича і звільнення Татарова з органів, до Укрбуду звернулися з проханням працевлаштувати його. "Сильний юрист для вирішення особливих питань", — нібито так представили Татарова Микитасю.

"В Укрбуді він працював під керівництвом директора Майбороди (Олег Майборода, кум Микитася і гендиректор Укрбуд Девелопмент. - Gazeta.ua). Вирішував питання з різними державними органами. Паралельно підробляв наданням юридичних та інших послуг екс-оточенню Януковича. Пам'ятаю (його, — ред.) з кількох робочих питань і ситуацій", — розповів Микитась.

"Рік тому під час кризи Укрбуду (2019 рік. - Gazeta.ua) його роль як фахівця "зі схем" була суттєвою і дуже неоднозначною. Він разом із Майбородою активно відстоював варіант заходу "інвестора" саме в особі Федотенкова (ресторатор Дмитро Федотенков, один із нових співвласників Урбуда. - Gazeta.ua). Хто там у них був головним ідеологом схем я точно не знаю", — розповідає Микитась.

Він називає Татарова "автором схем складених ним меморандумів, по яким і вкрали Укрбуд".

"Це він займався юридичним оформленням документів по перереєстрації Укрбуду на підконтрольних Майбороді та Федотенкову підставних осіб. Татаров юридично так склав документи, що я одразу позбавлявся контролю над активами Укрбуду під "гарантії" грошей на добудову ЖК "на потім". Укрбуд Девелопмент переоформили на підставних осіб, але грошей на добудову "нові господарі" так і не завели, а зосередилися на розпродаж активів. Тема умов і сум меморандумів і, що ще важливіше, вигодонабувачів у подальших sales актуальна і буде освітлена окремо", — написав Микитась.

Микитась додав, що "саме Татаров одразу надіслав адвоката зі своєї орбіти, і я швидко почав "тонути" по всіх фронтах", а також про те, що "нашу скандальну зустріч з питання консолідації заради порятунку Укрбуду, що коштувала мені свободи і 30 мільйонів гривень, Майборода потайки записав на відео як раз за ідеї Татарова, який і забезпечив його спецтехнікою. Щоб остаточно прибрати мене від Укрбуду до СІЗО".

Також за словами Микитася, Татаров став власником низки об'єктів: "Наприклад, з осені 2019-го і до цього часу в дружин Татарова і Майбороди спільний бізнес — взуттєві магазини. Спочатку ця мережа була відкрита моєю дружиною і дружиною Майбороди, але рік тому дружина Татарова "зайшла" на частку моєї дружини. Або подивіться, як багато квартир у дорогих ЖК Укрбуду оформлено на нього (Татарова. - Gazeta.ua) і його родичів, близьке оточення. "Покупка" як ви розумієте відбувалася не на загальних підставах, а часто з дисконтом до 70 відсотків".

"Особлива його роль була і в ланцюжку дезінформації перших осіб держави щодо ситуації з Укрбудом. Але це вже інша, більша тема, не для експрес-відповідей. На моє щире переконання, Татаров причетний до трагедії Укрбуду і бід 13 тисяч сімей його інвесторів", — резюмував Микитась.

Зараз ви читаєте новину «Микитась розповів про роль Татарова в справі Укрбуду». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути