Ексклюзиви
середа, 31 липня 2019 10:09

"Мийте руки і бережіть горло" - Супрун дала поради майбутнім депутатам

"Мийте руки і бережіть горло" - Супрун дала поради майбутнім депутатам
Поради депутатам від Уляни Супрун. Фото: https://www.radiosvoboda.org

Невдовзі депутати і депутатки 9-го скликання Верховної Ради України складуть присягу і почнуть багату на стрес роботу.

Про це очільниця МОЗ Уляна Супрун написала у Facebook.

"Ми проаналізували можливі ризики для здоров'я та зібрали поради, як їх зменшити, аби справлятися з будь-якими випробуваннями", - йдеться у публікації.

Поради депутатам від Супрун:

Харчуйтеся збалансовано. Якщо ви захочете проголосити протестне голодування, не тримайте його довше за 2 доби. У межах цього періоду голодувати корисно.

Мийте руки. Пам'ятайте, що через брудні руки передаються гепатит А, вірус грипу та інші віруси застудних захворювань, Salmonella та кишкова паличка.

Регулярно відвідуйте сімейного лікаря. Сімейний лікар допоможе стежити за тиском, розпізнає переддіабетичний стан, направить на щеплення, дасть електронний рецепт для безоплатного отримання препаратів за програмою "Доступні ліки".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Супрун спростувала скандальну заяву радника президента

Вакцинуйтеся. З початком сесії слід пройти щеплення від грипу, адже велике скупчення людей - це найкраща ситуація для поширення вірусу.

Гуляйте, але не прогулюйте засідання. Тривале сидіння шкодить здоров'ю: воно змінює поставу, погіршує кровообіг у малому тазі та ногах, зводить нанівець енерговитрати і призводить до набору ваги. Тому в кулуарах і комітетах робіть присідання, відтискання, планки, виходьте на пробіжку до Маріїнського парку.

"Ні" підборам. Високі підбори збільшують ризик травми ніг, послаблення сухожиль, деформують стопу, а тісне незручне взуття шкодить кровообігу і працездатності.

Бережіть горло. Говорити з трибуни важко, особливо, якщо доводиться кричати. Уберегти голосові зв'язки від болю допоможуть регулярні вокальні вправи, розігрів, заняття спортом і тренування дихання, віднайдення власного голосу, який дещо нижчий, ніж ви звикли говорити.

Шануйтеся. Не допускайте булінгу, агресії та домагань. Вони є загрозами на робочому місці, що створюють токсичну атмосферу.

Працюйте відповідно до своїх біоритмів. Робота вночі над законопроектами чи вивченням законодавчої бази — річ потрібна, але шкідлива для здоров'я.

Не робіть кілька справ одночасно. Наприклад, ведення бізнесу, розвиток сторінки в Instagram і робота над законопроектами водночас підриватимуть ваше здоров'я і заважатимуть здоровому сну та фізичній активності.

Не згоріть на роботі. Вигорання — це стан хронічного стресу і розчарування, коли багато роботи не призводить до належних результатів, винагороди, визнання чи змін.

Усі дописи зі сторінки в.о. міністра охорони здоров'я Уляни Супрун у Facebook зібрали на окремому сайті. Це спростило доступ до старих постів. Сайт доступний за посиланням Suprun.doctor.

Зараз ви читаєте новину «"Мийте руки і бережіть горло" - Супрун дала поради майбутнім депутатам». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути