неділя, 03 лютого 2008 16:20

МЗС України різко відреагував на затримання політолога в аеропорту Санкт-Петербургу

МЗС України розцінює затримання українського громадянина, директора Міжнародного інституту демократії Сергія Тарана в аеропорту "Пулково-1" в Санкт-Петербурзі через його небажаний в"їзд до Російської Федерації як крок, що не відповідає духу добросусідських відносин між Україною та Росією.

Про це йдеться в коментарі прес-служби МЗС України, переданому агентству "Інтерфакс-Україна" в неділю.

"Незрозумілою є мотивація затримання Тарана - наявність його імені в списку небажаних для в"їзду на територію Російської Федерації осіб. Як відомо, в коло науково-дослідних інтересів директора Міжнародного інституту демократії Тарану не входить російська проблематика, а метою його відвідин Санкт-Петербургу була участь в конференції профспілкою, а не в публічних дискусіях з суспільно-політичної тематики. Таким чином, мотиви затримання Тарана залишаються незрозумілими", - підкреслюється в коментарі.

МЗС України висловлює жаль з приводу того, що "такий крок здійснений напередодні надзвичайно важливих подій в українсько-російських відносинах"

Як повідомлялося, Таран був затриманий в аеропорту "Пулково-1" в Санкт-Петербурзі 1 лютого і провів там всю ніч. Вийти з терміналу аеропорту "Пулково політологові не дали. Прикордонники повідомили, що Сергій Таран - "особа, перебування якої в Росії не бажане". За їхніми словами, керівництву прикордонної служби "Пулково" надійшов відповідний дзвінок від вищого керівництва.

У правоохоронних органах Петербургу не підтвердили повідомлення про затримання в аеропорту "Пулково" Тарана. Джерело в адміністрації аеропорту "Пулково" також підтвердило, що Таран не затримувався в п"ятницю в Петербурзі.

Таран є членом політради Громадянської партії "Пора".

Зараз ви читаєте новину «МЗС України різко відреагував на затримання політолога в аеропорту Санкт-Петербургу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути