четвер, 14 серпня 2008 16:52

МЗС України побоюється терактів в Криму через ЧФ Росії

Участь кораблів Чорноморського флоту Росії в грузино-осетинському конфлікті може призвести до непрогнозованих терористичних актів в Криму, побоюються в МЗС України.

"Саме, що може бути страшне для України, - це те, що бойові застосування збройними силами Російської Федерації зброї з території України проти третіх країн може призвести до непрогнозованих терористичних актів проти об"єктів і сил ЧФ РФ, які базуються на території України, і, автоматично, проти населення нашої держави", - сказав заступник голови української частки підкомісії з питань ЧФ РФ українсько-російської міждержавної комісії Віктор Семенов.

За його словами, про це можна говорити з погляду фізичних наслідків. З погляду правових наслідків Україну могли звинуватити в невиконанні договору з Грузією про дружбу і співпрацю.

"Тут (у договорі) написано: ніколи і ні за яких обставин не використовувати свої збройні сили однієї країна проти іншої. Кожна з договірних сторін зобов"язується не допустити використання її території для підготовки і здійснення агресії або інших насильницьких дій проти іншої держави", - сказав Семенов.

У зв"язку з цим, за його словами, введені зміни в законодавство для врегулювання цих питань.

13 серпня Віктор Ющенко затвердив порядок узгодження з компетентними органами України пересувань, пов"язаних з діяльністю військових формувань Чорноморського флоту Росії поза місцями їх дислокації на території України.

Крім того, Ющенка затвердив порядок перетину держкордону України військовослужбовцями, військовими кораблями (судами забезпечення) і літальними апаратами ЧФ РФ, який знаходиться на території України.

Міністерство закордонних справ Росії заявило, що указ президента України про Чорноморський флот Росії - це серйозний антиросійський крок з боку глави української держави, повідомляє Кореспондент.

Зараз ви читаєте новину «МЗС України побоюється терактів в Криму через ЧФ Росії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути