Ексклюзиви
четвер, 07 березня 2013 12:21

"Ми зробимо все, щоб Власенка не заарештували" - Яценюк

"Ми зробимо все, щоб Власенка не заарештували" - Яценюк
Опозиція має намір усіма способами захистити Власенка від арешту, у тому числі з допомогою Заходу. Фото: gazetavv.com

Опозиція має намір вжити будь-яких заходів, щоб не допустити арешт позбавленого депутатських повноважень Сергія Власенка (фракція "Батьківщина").

"Ми зробимо все, щоб Власенка не заарештували, у тому числі за допомогою наших західних партнерів", - заявив лідер фракції "Батьківщина" Арсеній Яценюк на брифінгу в четвер.

На питання, чи правда, що опозиція планує висунути Власенка кандидатом у депутати на виборах в одному з п'яти мажоритарних округів, щоб убезпечити його від можливого арешту, Яценюк сказав: "Правда те, що Сергія Власенка незаконно позбавили мандата".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Регіонал": Власенка не заарештовуватимуть

Однак Яценюк не відповів ні ствердно, ні заперечно на це питання.

Нагадаємо, 6 березня Вищий адміністративний суд України (ВАСУ) позбавив депутатських повноважень народного депутата фракції "Батьківщина" Власенка. Цим рішенням ВАСУ задовольнив позов голови Верховної Ради Володимира Рибака про дострокове припинення депутатських повноважень цього парламентаря.

Позов спікера парламенту в суд аргументувався суміщенням Власенком депутатських повноважень і адвокатської діяльності. Власенко виступає захисником екс-прем'єра України Юлії Тимошенко у ряді кримінальних справ. Яценюк напередодні висловив думку, що Власенка можуть заарештувати найближчим часом.

Зараз ви читаєте новину «"Ми зробимо все, щоб Власенка не заарештували" - Яценюк». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

19

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути