середа, 18 травня 2022 14:29

Спецтема: Війна Росії проти України

"Ми витримали й боремося" - Зеленський звернувся до українців у річницю депортації кримських татар

"Ми витримали й боремося" - Зеленський звернувся до українців у річницю депортації кримських татар
Володимир Зеленський випустив відеозвернення у річницю геноциду кримських татар. Фото: president.gov.ua

Президент України Володимир Зеленський у річницю депортації кримських татар, 18 травня, записав нове відеозвернення.

Він згадав, що 1944 року загарбники були впевнені, що ніхто з переселених не повернеться у Крим. Ролик опублікували у Telegram-каналі глави держави.

"Зараз, намагаючись окупувати Україну і зруйнувати наше життя, теперішні кати народу також були впевнені, що в них все вийде і що ми нібито не витримаємо. А ми витримали. І боремося", - запевнив Зеленський.

У часи, коли кримськотатарський народ був змушений жити на чужині, загинула майже половина з них. Президент назвав це свідомим злочином проти людяності.

За його словами, нащадки тиранії сьогодні хочуть відібрати дім в українського народу. Він наголосив, що через повномасштабне вторгнення Росії понад 12 млн громадян України змушені були залишити свої домівки.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Зеленський виступив на відкритті Каннського кінофестивалю

Президент також зазначив, що територія північних областей звільнена, захисники повертають Харківщину. ЗСУ відбивають атаки російських військ і на півдні.

Зеленський запевнив, що країна-агресорка ще відчує всі втрати, яких зазнала через війну.

Також президент підписав закон про соціальний і правовий захист осіб, стосовно яких встановлено факт позбавлення особистої свободи внаслідок збройної агресії проти України.

"Цей закон для захисту всіх мирних людей, хто зазнав репресій від окупантів і хто був захоплений ними в полон. Цей закон і для тих, хто в Криму, у своєму рідному домі позбавлений чужинцями волі. Для тих, хто утримується в тюрмах на півострові, хто вивезений в Росію", - підсумував Зеленський.

Президент Володимир Зеленський пропонує продовжити дію воєнного стану та термінів проведення загальної мобілізації. Документи надійшли до Верховної Ради 18 травня. Їх передали на розгляд керівництву парламенту.

Зараз ви читаєте новину «"Ми витримали й боремося" - Зеленський звернувся до українців у річницю депортації кримських татар». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути