пʼятниця, 28 червня 2013 17:22

"Ми прийняли жорстке рішення: ніколи не закачувати газ в українські ПСГ" - Міллер

"Ми прийняли жорстке рішення: ніколи не закачувати газ в українські ПСГ" - Міллер
Олексій Міллер Фото: www.novoskop.ru

ВАТ "Газпром" більше не буде авансувати транзит газу через територію України, заявив глава російського газового холдингу Олексій Міллер.

"Ми видали останній аванс в 1 мільярд доларів, цього вистачить до 1 січня 2015 року, і більше ми авансувати транзит не будемо", - сказав Міллер на прес-конференції в п'ятницю.

Нагадаємо, у середу "Газпром" повідомив, що надасть "Нафтогазу" аванс у розмірі 1 мільярд доларів на закупівлю газу для закачування в підземні сховища, наповнення яких необхідно для забезпечення безперебійного транзиту російського "блакитного палива" до Європи в зимовий період.

Між тим, за словами Міллера, ВАТ "Газпром" ніколи і ні за яких умов не зберігатиме газ в українських підземних сховищах.

"У "Газпрому" є досвід закачування газу в ПСГ України, досвід суто негативний <...> Ми прийняли дуже жорстке рішення: ніколи і ні за яких умов не закачувати газ в українські ПСГ", - сказав Міллер на прес-конференції.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Газпром" хоче збільшити постачання газу в Європу

Він зазначив, що Україна говорить про те, що в її підземних сховищах можна було б зберігати газ влітку і продавати його взимку, постачати його на ринок, проте які б умови українські партнери не пропонували б, "Газпром" не буде закачувати газ в ПСГ. "Ми в даний час газ в ПСГ України не закачуємо і закачувати не будемо", - заявив він.

Зараз ви читаєте новину «"Ми прийняли жорстке рішення: ніколи не закачувати газ в українські ПСГ" - Міллер». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1006

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути