Ексклюзиви
понеділок, 20 листопада 2017 14:24

"Ми переграли Росію" - Порошенко

"Ми переграли Росію" - Порошенко
Україна переграла Росію, - президент Петро Порошенко. Фото: Reuters

Зрив угоди про Асоціацію з ЄС був частиною гібридної війни з боку Росії. Але українська дипломатія переграла Кремль. Про це заявив президент Петро Порошенко під час візиту у Дніпропетровську область.

"Прожили чотири дуже важкі роки. Росії забракло часу, аби змиритися з існуванням незалежної Української держави. Інстинкти, рефлекси та фобії Москви залишаються за 100 років абсолютно незмінними.

Вже очевидно, що спецоперація Кремля зі зриву підписання Угоди про асоціацію з Європейським Союзом теж була частиною гібридної війни проти України. Спочатку - налякати Януковича і Азарова. Це була абсолютна несамостійна людина, яка отримала наказ з Москви і підписувати цю угоду не збиралася", - сказав він.

Порошенко назвав 4-ту річницю Майдану "дуже особливою".

"З 1 вересня 2017 року Угода про асоціацію була ратифікована всіма країнами-членами ЄС, не зважаючи на будь-які референдуми під російським впливом", - продовжив він.

"Українська дипломатія впоралася з непростим завданням. Ми переграли Росію", - заявив Порошенко.

"Угода діє. За десять місяців поточного року наш експорт до Євросоюзу зріс на 30%, а частка ЄС у зовнішній торгівлі України досягла майже 43%", - продовжив глава держави.

"Зробимо все, щоб Україна швидше повернулася в Європу", - заявив Порошенко та вказав на асоціацію з Шенгенською зоною. "Тобто, поглиблення безвізу", - додав він.

"Ще одна позиція - орієнтир на митний союз. Щоб не було ніяких митних перевірок і ми створили єдиний митний простір з ЄС", - сказав Порошенко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Ющенко пояснив, чому не посадив бандитів у тюрми

Росія анексувала Крим у березні 2014-го. Влітку того ж року збройні сили РФ почали брати пряму участь у бойових діях проти Збройних сил України на Донбасі.

Зараз ви читаєте новину «"Ми переграли Росію" - Порошенко». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути