неділя, 14 липня 2013 08:30

"Ми досі формально незалежні тільки тому, що нікому не заважаємо і під усіх стелимося"

"Ми досі формально незалежні тільки тому, що нікому не заважаємо і під усіх стелимося"
Фото: tsn.ua

Природа влади така, що їй розумні не потрібні. Таку думку у новому номері журналу "Країна" висловив психолог та письменник Святослав Добровольський.

"Тому ми так кепсько й живемо. В країні має бути колективне правління мудрих під проводом зверхника. Це питомо українська форма правління на зразок гетьмана і загальнокозацьких зборів. Кожне село, вулиця, мікрорайон, підприємство чи установа вибиратимуть поміж себе тямущих і кілька разів на рік відправлятимуть їх у столицю на загальнонародну раду. Все вирішуватиметься по уму: без лобізму, без корупції, без особистої зацікавленості. Вибрали – поїдь проголосуй, щось своє запропонуй. Кілька національних мозкових штурмів – і на всі проблеми знайдуться рішення", - наголосив він.

За словами Добровольського, запустити процес має свідомий своєї історичної місії правитель.

"Народ тяжкий на підйом і з власної ініціативи не організується. Потрібен імпульс згори. А механізм роботи таких зборів відпрацюється в процесі проведення. Їх рішення матимуть найвищу юридичну силу. Ними керуватиметься провідник чи гетьман", - підкреслив письменник.

"Ми досі формально незалежні тільки тому, що нікому не заважаємо і під усіх стелимося. Проте так довго не буде. Обставини примушують нас стати сильними. А не спроможемося – будемо холуями на побігеньках у сильних. "Народ без національної самосвідомості – гній, на якому розростаються інші народи", – казав Петро Столипін", - зауважив він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Суспільство не розуміє, яких депутатів хоче бачити – Доній

Повне інтерв'ю Святослава Добровольського читайте у журналі "Країна" № 27 (180) за 11 липня 2013 року.

Зараз ви читаєте новину «"Ми досі формально незалежні тільки тому, що нікому не заважаємо і під усіх стелимося"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

39

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути