Ексклюзиви
понеділок, 22 липня 2019 15:12

"Ми це так просто не залишимо" - Вакарчук звинуватив Дубневича у зриві виборів

"Ми це так просто не залишимо" - Вакарчук звинуватив Дубневича у зриві виборів
Вакарчук заявляє, що у Львові зривають вибори. Фото: @GolosZmin

В інтересах мажоритарника, чинного нардепа Богдана Дубневича хочуть зірвати або фальсифікувати вибори в одному з округів.

Про це заявив лідер "Голосу" Святослав Вакарчук на брифінгу у понеділок.

"118-ий округ, місто Львів. Від партії "Голос" там йде молода економістка Галина Васильченко. Основним її конкурентом є сумнозвісний Богдан Дубневич, який є стовбуровою клітиною старої політики. Ці люди звикли до своїх методів.

За результатами екзит-полу Васильченко перемогла Дубневича з розривом у 13,4%. Проте сайт ЦВК показує, що наразі перемагає Дубневич. Як це сталося? З тих дільниць, де він мав більше голосів дані виводилися на сервер ЦВК, а з тих, де перемагає Васильченко, не доходять. А ті, які надходять, відправляються на доопрацювання. Класика.

"Ми це так просто не залишимо", - заявив Вакарчук.

Юрист штабу "Голосу" розповів, що з 02.00 почалася затримка з подачею даних від окремих ДВК.

"Виборчі комісії почали тягнути зі складенням протоколів. Де Васильченко випереджає Дубневича. Окружна комісія почала повертати на уточнення протоколи, де перемагає Васильченко. Повернули близько двох десятків протоколів.

Окружна комісія припинила свою роботу. Оголосили перерву до 11.00 завтрашнього дня. Припинили передавати інформацію до ЦВК", - розповіли в партії.

У "Голосі" заявили про "загрозу зриву виборів або навіть фальсифікації".

"Ми не дамо вкрасти голос жодного нашого виборця", - додав Вакарчук і звернувся до міністра внутрішніх справ Арсена Авакова "взяти під контроль ситуацію".

"Я би хотів врешті-решт звернутися до президента Зеленського, як до гаранта Конституції, захистити вільне волевиявлення українських громадян. Від його позиції і реакції залежить те, як перший день нової української політики почнеться", - також заявив Вакарчук.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: ЦВК порахувала дві третини бюлетенів

Ярослав і Богдан Дубневичі пройшли до Верховної Ради на позачергових виборах 2014-го. Обиралися в мажоритарних округах на Львівщині. Перший очолює комітет із питань транспорту.

З повідомлень ЗМІ на двох зберігають майже $20 млн готівкою, згідно з їхніми електронними деклараціями за 2016 рік. На Богдана Дубневича і найближчих його родичів зареєстровані 409 об'єктів нерухомого майна. На Ярослава Дубневича із сім'єю — 273.

Дубневичі володіють корпорацією з будівництва залізничних колій, Самбірським керамзитовим заводом, Рівненським заводом надміцних залізобетонних конструкцій, мисливським господарством. 2016-го Укрзалізниця закупила в компаній нардепів виробів на 1 млрд грн, за словами міністра транспорту Володимира Омеляна.

Зараз ви читаєте новину «"Ми це так просто не залишимо" - Вакарчук звинуватив Дубневича у зриві виборів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути