Ексклюзиви
середа, 26 квітня 2006 19:34

Мешканцям прикордонних районів спростили перетин кордону

Україна й Росія домовилися про порядок перетину україно-російського державного кордону жителями їхніх прикордонних районів. Відповідну угоду підписали міністр закордонних справ Борис Тарасюк і міністр закордонних справ Росії Сергій Лавров.

- Ця угода дасть змогу на практиці допомогти людям здійснювати історичні дружні зв"язки, - сказав Лавров.

У свою чергу Тарасюк зазначив, що ця угода стосується сотень тисяч українських і російських громадян. Він повідомив, що зараз міністерства обох країн працюють також над іншими двосторонніми документами в цій сфері.

Угода передбачає перетин україно-російського державного кордону жителями прикордонних районів за внутрішніми паспортами (при наявності штампа про реєстрацію в прикордонному районі) не тільки у встановлених пунктах пропуску, але й у місцях перетину кордону, що дає змогу значно спростити прикордонні й митні формальності.

Заповнення міграційних карток при перетині україно-російського державного кордону за умовами цієї угоди не потрібно, реєстрація на території держав сторін здійснюється відповідно до внутрішнього законодавства.

Угода також покликана внести додатковий вклад у справу боротьби з незаконною міграцією й транскордонною злочинністю, оскільки в ній зафіксовані додаткові місця, перетин кордону в яких стає можливим на законних підставах, повідомляють Українські новини.

Зараз ви читаєте новину «Мешканцям прикордонних районів спростили перетин кордону». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути