середа, 06 серпня 2014 23:32

Меркель вчергове закликала Путіна припинити поставки зброї сепаратистам

Меркель вчергове закликала Путіна припинити поставки зброї сепаратистам
Фото: АР

Канцлер Німеччини Ангела Меркель і російський президент Володимир Путін обговорили в ході телефонної розмови в середу ввечері ситуацію в Україні.

Про це повідомила заступник представника німецького уряду Крістіане Віртц, передає Укрінформу.

"Федеральний канцлер Ангела Меркель провела сьогодні ввечері телефонну розмову з російським президентом Володимиром Путіним. Темою розмови була ситуація в Україні", - сказала вона.

За її словами, у розмові канцлер вітала проведення минулого тижня в Мінську засідання контактної групи з участю представників ОБСЄ, Росії та України з сепаратистами. Меркель в черговий раз закликала Путіна вплинути на бойовиків, щоб досягти домовленості про взаємне припинення вогню.

"Федеральний канцлер висловила стурбованість з приводу того, що з території Росії продовжують надходити поставки для сепаратистів на Донбасі", - зазначила Віртц.

Меркель також підкреслила, що пріоритетною метою залишається стабілізація України, яка "повинна мати можливість сама вирішувати, як буде виглядати її майбутнє".

Зараз ви читаєте новину «Меркель вчергове закликала Путіна припинити поставки зброї сепаратистам». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути