понеділок, 02 серпня 2010 15:55

Меркель призначила зустріч Януковичу

Меркель призначила зустріч Януковичу

Президент Віктор Янукович під час візиту до Німеччини 30 серпня планує зустрітися з федеральним канцлером Німеччини Ангелою Меркель.

Про це під час зустрічі з Януковичем повідомив міністр закордонних справ Костянтин Грищенко.

"Цей візит дозволить нам довести свою точку зору на ті домовленості, яких ми прагнемо досягнути з Євросоюзом, і розвинути двосторонні відносини з ФРН", - сказав дипломат, повідомляє прес-служба президента.

Грищенко також нагадав, що 2-5 вересня відбудеться державний візит Януковича до Китаю.

"За нашою інформацією, китайська сторона готується до цього візиту як до виняткової події", - сказав міністр, додавши, що йдеться не лише про протокольну форму, а й про "серйозне змістовне наповнення".

За словами Грищенка, програма візиту передбачає відвідання президентом столиці КНР Пекіна, де відбудеться зустріч Януковича з трьома лідерами Китаю.

За його словами, також дещо пізніше має відбутися офіційний візит Януковича до Франції.

6 вересня керівник МЗС планує відбути у Лондон для підготовки візиту президента до Великої Британії.

Окрім того, за словами Грищенка, наразі триває серйозна підготовка до участі Януковича у сесії Генеральної Асамблеї ООН та саміті, який їй передуватиме.

"Всі ці міжнародні заходи, заходи двостороннього порядку, а також участь президента у сесії Генасамблеї ООН наприкінці вересня спрямовані на зміцнення міжнародних позицій України, реалізацію конкретних планів, які мають здійснюватися як у двосторонньому, так і багатосторонньому форматах", - сказав він.

Крім того, Грищенко доповів Януковичу про плани розширення взаємодії з Росією, США, а також про переговорний процес з Євросоюзом.

Зазначимо, після інциденту з затриманням керівника українського Фонду Конрада Аденауера Ніко Ланге Міністерство закордонних справ Німеччини проінформувало українського посла про своє невдоволення.

Зараз ви читаєте новину «Меркель призначила зустріч Януковичу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути