субота, 14 листопада 2020 20:23

"Мер - це завгосп" - чому "Слугам" не повірили на місцевих виборах

"Мер - це завгосп" - чому "Слугам" не повірили на місцевих виборах
Ян Валетов про місцеві вибори. Фото: LIGA.net

Що "слуги" могли виграти, якщо привели до влади людей з різними політичними інтересами та симпатіями? Або лише з меркантильними інтересами. Були і ті, що балотувалися вражені телесеріалом "Слуга народу". Коня і лань запрягли в одного воза й він не зміг зрушити, говорить про результати місцевих виборів український письменник Ян Валетов.

"Результати останніх президентських і парламентських – більше про серце, ніж про мозок. Була віра в диво, але такого не буває. А місцеві вибори про те, чи будуть теплі батареї у холодний зимовий вечір. Чи приберуть сніг на вашій вулиці. Чи стоятиме далі міст, побудований ще за СРСР. Мер – це завгосп, а не політик. Має слідкувати, щоб було світло, вода, каналізація, хороші дороги та транспорт. Щоб працювали лікарні. Олег Філімонов – чудовий актор. Але який з нього мер Одеси? У Харкові було зрозуміло, що виграє Кернес. Навіть якби то була тінь його батька. Не всім імпонують його політичні погляди. Але голосують як за господарника", - пояснює.

У Дніпрі мер Борис Філатов набрав близько 45%, а представник "Слуги народу" Сергій Риженко лише 10%, за даними екзит-полу.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Зеленський робить те ж, що Янукович" - письменник про конституційну кризу

"Перемога Філатова була прогнозована. Я здивований, що не у першому турі. Борис Альбертович – не ангел, але йому не було альтернативи. Очільник лікарні імені Мечникова Сергій Риженко – чудовий організатор. Але його виборча кампанія була приречена. Не через особисті якості, а репутацію політичної сили, яка його заангажувала. "Слугам" не вірять".

ПОВНЕ ІНТЕРВ'Ю з ЯНОМ ВАЛЕТОВИМ ЧИТАЙТЕ У СВІЖОМУ НОМЕРІ ЖУРНАЛУ "КРАЇНА"

Прихід Байдена не стане трагедією для нас, як і перемога Трампа, вважає український письменник Ян Валетов.

Зараз ви читаєте новину «"Мер - це завгосп" - чому "Слугам" не повірили на місцевих виборах». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути