Ексклюзиви
понеділок, 26 березня 2012 09:45

Мельниченко звинуватив Калініна у брехні: "Я живу в США і в розшуку не перебуваю"

Мельниченко звинуватив Калініна у брехні: "Я живу в США і в розшуку не перебуваю"
Микола Мельниченко сам виходив на зв'язок з СБУ. Фото: Reuters

Екс-майор держохорони Микола Мельниченко заявив, що знаходиться в США і виходив на зв'язок з СБУ.

Про це він заявив в коментарі Комерсант-України "Меня уже достала ложь, что я нахожусь в розыске" у відповідь на заяву глави СБУ Ігоря Калініна про призупинення досудового розслідування справи щодо Мельниченка через неможливість встановити місце його знаходження.

"Калінін просто бреше, тому що СБУ вигідно затягувати цю справу, тримаючи мене в напрузі. По суті, справа проти мене мало бути закрито ще в серпні минулого року: відповідно до закону, якщо справа поновлюється, то на досудові заходи СБУ і прокуратурі відводяться два місяці. Надалі цей термін можна продовжувати через суд. Але ні слідчих дій не було, ні термін розслідування ніхто не продовжував", - заявив він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Кримінальні справи проти Мельниченка визнали законними

Мельниченко додав: "Коли я був в Україні (влітку 2011 року), я вимагав від Генпрокуратури і СБУ, щоб вони проводили слідство, але вони нічого не робили. Натомість я отримав погрози на свою адресу і поїхав, щоб врятувати своє життя, щоб не було прецеденту Кравченка. Мене треба допитати, а це можна зробити і по телефону або скайпу, але цим ніхто не займається".

Екс-майор також додав, що раніше він спеціально пропонував СБУ приїхати до Ізраїлю, щоб провести ці слідчі дії.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Мельниченка затримали в Ізраїлі, коли він пробивався до Януковича

"Після інтерв'ю Ігоря Калініна (опубліковано 24 березня) я зателефонував до приймальні СБУ і сказав, що я не в Ізраїлі, а в США, нехай телефонують і допитують, залишив свій номер мобільного телефону. Не розумію, чому Калінін каже, що я в Ізраїлі", - додав він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Мельниченко: завтра зажерлива влада буде вивозити журналістів у ліс цілими редакції

Крім того, Мельниченко розповів, що за останній час він двічі був в Україні з українським паспортом на прохання високопоставлених представників спецслужб: "Ми спілкувалися, але не знайшли спільної мови. Крім того, за вказаний період я був у Німеччині, Франції, Чехії, Польщі , Єгипті, Австрії. Зараз я перебуваю в США, живу за свій рахунок. Раніше СБУ оплачувала мені перельоти та проживання в готелі, зараз вже немає. Я в жодному розшуку не перебуваю - це все брехня!".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Мельниченко хоче відвести підозри від себе - Литвин

"Подайте запит Пшонці (Віктор Пшонка, генеральний прокурор), нехай він відповість: приїжджав я чи ні, з ким зустрічався із співробітників СБУ, ГПУ, нехай він відповість", - зазначив він.

Зараз ви читаєте новину «Мельниченко звинуватив Калініна у брехні: "Я живу в США і в розшуку не перебуваю"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

32

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути