пʼятниця, 04 листопада 2011 10:38

Мельниченко: у мене немає підписки про невиїзд - її вигадав Пшонка

Мельниченко: у мене немає підписки про невиїзд - її вигадав Пшонка

Екс-майор Державної охорони Микола Мельниченко заявляє, що стосовно нього не діє підписка про невиїзд, і що він законно покинув територію України.

"Я отримав офіційний документ із СБУ, де факт підписки про невиїзд спростовується. Пшонка (генеральний прокурор України Віктор Пшонка) повинен публічно визнати, що був неправий, і вибачитися, інакше відповість у суді", - сказав Мельниченко в інтерв'ю газеті "Сегодня".

Мельниченко не став говорити, як він залишив країну, оскільки вважає, що "полювання" на нього триває. "А що ви хочете почути? Як я пробирався таємними стежками і мене вели провідники? Такого не було. Я абсолютно законно, не криючись, перетнув кордон у пункті перепуску".

"Не було ніякої підписки! Звідки її вигадав Пшонка, треба в нього запитати. У мене не один, не два, а чотири паспорти. І всі законні. За яким із них залишив Україну, немає різниці. Але там стоїть відмітка про перетинання кордону, бо без неї не впустять назад", - також заявив він.

Мельниченко сказав, що поїхав з України тимчасово, "і не з власної волі, а під тиском".

За його словами, політичний притулк у США він отримав ще в 2001 році, коли проти нього було незаконно порушено кримінальну справу. "Її порушив заступник генпрокурора Олексій Баганець, нинішній адвокат екс-голови МВС Юрія Луценка. У тому ж 2001-м ПАРЄ прийняла спеціальну резолюцію, де говорилося: "Не видавати Мельниченка Україні", - розповів екс-майор.

Відповідаючи на запитання, чи знаходиться він під американською програмою захисту свідків, екс-майор сказав: "Я б не хотів перебувати під її захистом. У 2001 році мені пропонували навіть зовнішність змінити шляхом пластичної операції. Свою відмову я мотивував тим, що повинен дати свідчення в українському суді, і після зміненої зовнішності можуть виникнути питання, не двійник чи це Мельниченка. Я і зараз готовий дати свідчення в суді. Але якщо "спецслужба" буде перешкоджати, зроблю це в суді США, Британії, іншої країни. Або у Європейському суді з прав людини".

Зараз ви читаєте новину «Мельниченко: у мене немає підписки про невиїзд - її вигадав Пшонка». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути