понеділок, 17 вересня 2012 11:13

Спецтема: Тимошенко — за ґратами

Мельниченко покаже свої плівки Генпрокуратурі?

Мельниченко покаже свої плівки Генпрокуратурі?
Фото: svit24.net

Екс-майор Держохорони Микола Мельниченко, який раніше заявив про причетність екс-прем'єра Юлії Тимошенко до вбивства народного депутата Євгена Щербаня в 1996 році, готовий надати докази (аудіозаписи) Генеральній прокуратурі України.

Про це він сказав в інтерв'ю виданню "Известия в Украине" із США.

"У кабінеті Леоніда Кучми (президент України 1994-2005 рр..) велися розмови про це вбивство. Екс-президент розмовляв і з генеральним прокурором України Михайлом Потебеньком і Миколою Обіходом. Вони говорили про те, що замовник вбивства Євгена Щербаня Павло Лазаренко (екс -прем'єр-міністр України -Gazeta.ua). Один з мотивів - отримання контролю над Донецьким регіоном. Організатором виступає Євген Кушнір, а оплату за виконання проводять радник і партнер Лазаренка по бізнесу Петро Кириченко і Юлія Тимошенко. На записах є навіть те, як екс-прем'єр з чоловіком створювали офшорні структури, відмивали через них гроші та ухилялися від сплати податків. Я готовий передати їх до Генпрокуратури, якщо попросять ", - розповів він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Про гроші Тимошенко у вбивстві Щербаня давно всім відомо" - Кучма

"Плівки, які доводять причетність Тимошенко до вбивства Щербаня, я б оприлюднив раніше. Але мене заарештували. Через деякий час мені все ж вдалося здійснити задумане", - відповів на запитання про те, чому він вирішив оприлюднити цю інформацію саме зараз.

Також він відкидає політичне підгрунтя в своїй заяві: "Я не політик і не хочу в це вплутуватися".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Пшонки є багато питань до Тимошенко щодо справи про вбивство Щербаня

"Своїми діями я намагаюся пролити світло на події тих років. У мене є аудіозаписи. Генпрокуратура повинна розслідувати всі епізоди, які прямо або побічно доводять провину тієї чи іншої людини, незважаючи на прізвища ... Все, чого я хочу, щоб моїх записів дали юридичну оцінку ", - додав екс-майор.

Нагадаємо, син Щербаня, депутат Донецької облради Руслан Щербань, на прес-конференції 4 квітня 2012 заявив, що передав Генпрокуратурі документи про можливу причетність екс-прем'єрів Тимошенко і Лазаренка до вбивства його батька.

Зараз ви читаєте новину «Мельниченко покаже свої плівки Генпрокуратурі?». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

14

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути