пʼятниця, 12 жовтня 2012 15:57

Мельниченко подав до суду на Турчинова

Мельниченко подав до суду на Турчинова
Микола Мельниченко. Фото: news.liga.net

Екс-майор державної охорони Микола Мельниченко просить Печерський районний суд зобов'язати ВО "Батьківщина" і особисто Олександра Турчинова спростувати свої заяви, що стосуються недостовірності інформації екс-майора про причетність Юлії Тимошенко до вбивства Євгена Щербаня.

Про це розповів сьогодні на прес-конференції адвокат Мельниченка Микола Неділько.

Він розповів, що до Печерського суду подано позови проти Батьківщини і Турчинова. "Що ми просимо в позовних заявах - зобов'язати політичну партію Батьківщина і одного з її керівників Олександра Турчинова спростувати поширену ними інформацію і публічно вибачитися", - сказав він.

Разом з тим, що стосується самої інформації, про яку йдеться, сказав, що записи з кабінету Кучми, де фігурує прізвище Тимошенко Мельниченко не хоче оприлюднювати з етичних міркувань.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Якби Мельниченко казав правду, то вона вже б давно висіла на кожному стовпі — Таран

"Якщо Турчинов публічно не вибачиться, то будуть судові процеси, як в Україні, так і в США. І на цих судових процесах Мельниченко доведеться дуже багато розповідати все. Якщо Мельниченко в судових процесах буде давати свідчення - буде відкритий американський ящик Пандори. Багато чого потрібно буде розповісти, не всі такі білі і пухнасті, як себе видають ", - продовжив адвокат.

Він підкреслив, що Мельниченко ніколи не давав неправдивих показань, не давав свідчень під тиском, і свої заяви для міністерства юстиції США він робив добровільно.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Мельниченко уособлює сутність української політики"

Крім цього, захисник розповів, що в суди передано ще сім позовів проти осіб, коментували заяву Мельниченка. "Я хочу підкреслити, що всі ці позови подані до власників інтернет-видань, які поширювали недостовірну інформацію. Повірте, що ніяких претензій до ЗМІ ми не маємо. Чому так зроблено? Це в процесуальному порядку, якщо не вдається з відкритих джерел встановити місцезнаходження відповідачів , то слід подавати позов відносно ЗМІ. Як тільки ЗМІ нададуть інформацію про тих осіб, що давали коментарі, ми в судовому процесі залучаємо їх в якості відповідачів і знімаємо всі позовні вимоги зі ЗМІ ", - пояснив він.

Зокрема, позови в Печерський і Шевченківський районні суди подані до: ТОВ ІА Українські новини у зв'язку із заявою адвоката Павла Лазаренка Марини Довгополої; ТОВ ІА Голос.UA у зв'язку з коментарем нідерландського правозахисника Олександра Міцци; Української редакції радіо Свобода на статтю адвоката Дмитра Поїзда; ТОВ Українські медійні системи (сайт Головком) у зв'язку з заявами екс-генпрокурора Святослава Піскуна.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Мельниченко покаже свої плівки Генпрокуратурі?

А також, три позови подані до ТОВ видавнича група Нова інформація (Gazeta.ua) щодо коментарів політологів Вадима Карасьова, Дмитра Видріна та Сергія Тарана.

Нагадаємо, раніше Мельниченко опублікував на своїй сторінці в Facebook відомості про вбивство нардепа Євгена Щербаня. Згідно думку екс-майора, замовником вбивства був Павло Лазаренко, а оплатили злочин - Юлія Тимошенко і Петро Кириченко.

Зараз ви читаєте новину «Мельниченко подав до суду на Турчинова». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

17

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути