пʼятниця, 26 жовтня 2012 15:16

Мельниченко підтвердив, що люди з родини Тимошенко просили його сфальсифікувати плівки

Мельниченко підтвердив, що люди з родини Тимошенко просили його сфальсифікувати плівки

Екс-майор Микола Мельниченко пропонував слідчим приїхати за його показами до Ізраїлю, ті — проігнорували пропозицію. Про це він повідомив під час судового засідання у Шевченківському районному суд Києва.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Я приїхав не для того, щоб свідчити проти Тимошенко" - Мельниченко

"Я приїхав до Ізраїлю, куди не потрібні візи, куди можна потрапити без візи, щоб полегшити слідчі дії. Я це повідомив через адвокатів у письмовому вигляді слідчим. Я жодним чином не ухилявся від проведення  слідчих дій. Я неодноразово просив і вимагав у слідчих провести слідчі дії. Жодних позитивних відповідей на проведення слідчих дій за моєю участю не було. Я повернувся за власним бажанням саме для того, щоб провести слідчі дії і відповідати перед судом за кожен свій вчинок. Я жодного разу не порушував закони України. Покидати Україну я не маю наміру", - наголосив він.

Слідчий Сізіков натомість запевнив, що саме Мельниченко ухилявся від дачі показів.
"Усі заяви обвинувачуваного Мельниченко про те, що він готовий давати свідчення не відповідають дійсності", - сказав Сізіков.

Мельниченко також розповів, що на його життя здійснювали кілька замахів. Перший у 2007 році.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Біля мене у мого Колі шансів вижити більше, ніж у вашому СІЗО" - Розинська про Мельниченка

"Саме за три дні до моєї очної ставки з Кучмою моє здоров'я суттєво погіршилося у 2007 році. Тоді я приїхав до свої квартири, відпустив охорону. І за три години у мене суттєво підвищився тиск, був крововилив у мозок. Я 22 дні лежав паралізований у лікарні. Мені поставили діагноз — інвалід 2 групи. Сьогодні ж стан мого здоров'я — задовільний, - сказав Мельниченко.

Він підтвердив, що люди з родини Тимошенко просили його сфальсифікувати плівки. Однак коментувати цю ситуацію не став до закінчення слідства.

За рішенням Шевченкківського суду Мельниченко відпустили пі заставу, зобов'язавши перебувати за місцем прописки  - у селі Васильківського району Київської області.
"Мені мій рідний Васильків снився. Снилося як я босий ходжу по росі. Обов'язково поїду туди", - сказав він.

Зараз ви читаєте новину «Мельниченко підтвердив, що люди з родини Тимошенко просили його сфальсифікувати плівки». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

32

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути