пʼятниця, 30 січня 2009 11:24

Мельниченко: Кравченко перед смертю дзвонив Литвину

Мельниченко: Кравченко перед смертю дзвонив Литвину

Український парламент повинен створити Тимчасову слідчу комісію з розслідування резонансних злочинів і з"ясувати, чому Юрій Кравченко перед смертю дзвонив Володимиру Литвину і куди подівся генерал Пукач.

Про це заявив екс-майор Управління державної охорони, автор скандальних плівок Микола Мельниченко в інтерв"ю радіо "Свобода".

"Я думаю, що парламент України повинен обов"язково створити Тимчасову слідчу комісію і з"ясувати багато фактів: факт зникнення генерала Пукача з України, факт смерті або вбивства генерала Кравченко, Фере і також Дагаєва. Ці люди вказують нам, в принципі, на одних і тих же людей. Одним з тих фактів, що Кравченко перед смертю... останній дзвінок у нього був до Литвина, - це про багато що говорить", - сказав Мельниченко.

Відповідаючи на питання, звідки у нього інформація про цей дзвінок, екс-майор сказав: "Я знаю, я знаю це. Він дзвонив і перед самим..."

"У мене були контакти з Турчиновим. За одну добу до вбивства Кравченка я телефонував Турчинову і з ним розмовляв. Була певна інформація, і я відзначав, що вони обов"язково повинні заарештувати Кравченка, тому що будуть фатальні наслідки. Це було за одну добу до вбивства Кравченка. І Турчинов, тодішній голова СБУ, говорив, що так, вони мають всі підстави, і вони повинні заарештувати Кравченка, але прокуратура там грає свою гру", - підкреслив Мельниченко.

Нагадаємо, екс-глава Міністерства внутрішніх справ Юрій Кравченко був знайдений мертвим ранком 4 березня 2005 року на дачі під Києвом. Він був одягнений в теплу куртку, в руці тримав пістолет, а вогнепальне поранення було нанесене в голову. Цього дня на 10:00 Кравченко повинен був піти на допит в Генеральну прокуратуру України в рамках розслідування справи про вбивство журналіста Георгія Гонгадзе.

Вердикт слідства був однозначним. Іншої версії, ніж самогубство, в справі немає, - заявив тодішній глава СБУ Олександр Турчинов. За його словами, версію самогубства підтверджують всі висновки експертів. Відповідаючи на питання, які можуть бути підстави для такого кроку Кравченка, Турчинов сказав: "Які могли бути підстави для зведення рахунків з життям перед допитом в Генпрокуратурі?"

Проте 31 січня 2007 року Генеральна прокуратура закрила кримінальну справу за фактом смерті екс-міністра внутрішніх справ Кравченка у зв"язку з відсутністю складу злочину. Органи прокуратури провели весь комплекс експертиз, слідчих дій, допитів. Керівництво Генеральної прокуратури погодилося з висновками слідчого щодо закриття кримінальної справи.

В той же час, деякі представники Генеральної прокуратури України, які займалися розслідуванням справи, до цих пір не можуть дати відповідь на одне питання: "Де ж той блокнот, з якого вирвана сторінка з передсмертною запискою Кравченка?", повідомляє Ліга.

Зараз ви читаєте новину «Мельниченко: Кравченко перед смертю дзвонив Литвину». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

16

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути