вівторок, 12 квітня 2011 15:06

Мельниченко: Якщо мене посадять, то мені живим не вийти

Мельниченко: Якщо мене посадять, то мені живим не вийти

Екс-майор Держохорони Микола Мельниченко заявив, що якщо його посадять у СІЗО, то живим він звідти не вийде.

Про це він сказав під час чат-конференції на порталі Лігабізнесінформ.

Відповідаючи на питання, чи готовий Мельниченко до того, що проти нього порушать кримінальну справу за незаконний запис розмов вищих державних діячів, він заявив: "Сьогодні в Україні можливо все, і я до цього готовий".

"Якщо олігархи, які стоять біля Януковича, поставлять йому умову, - так, мене елементарно можуть закрити у СІЗО, і живим звідти мені практично вже вийти не можна буде. Я це також знаю. І все роблю свідомо", - зазначив екс-майор.

Відповідаючи на питання, як йому вдалося непомітно замінювати диктофон у Кабінеті Кучми, Мельниченко відповів: "Коли відбувся слідчий експеримент, всі ахнули і побачили, як я за 4 секунди міняю диктофон".

"І навіть камера Генпрокуратури, на яку все писали, не змогла зафіксувати момент встановлення і зміни диктофона", - додав він.

"Я згоден, що робити записи в головному кабінеті держави - не морально, якщо там сидять моральні люди. Але якщо там сидять бандити, то мій обов'язок як офіцера був викрити цю банду, адже я давав присягу на вірність народу України", - зазначив Мельниченко.

При цьому Мельниченко запевнив, що ніколи не зводив особистих рахунків з Кучмою.

"Я завжди говорив, у тому числі і на очній ставці, що у мене немає до нього як до людини, як до Кучми, негативних емоцій. Але він на посаді президента скоював злочини, за які треба відповідати", - сказав Мельниченко.

Зараз ви читаєте новину «Мельниченко: Якщо мене посадять, то мені живим не вийти». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

27

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути