четвер, 01 грудня 2011 13:07

Мельниченка затримали в Ізраїлі, коли він пробивався до Януковича

Мельниченка затримали в Ізраїлі, коли він пробивався до Януковича

Адвокат екс-майора Держохорони Миколи Мельниченка Микола Неділько стверджує, що його клієнта було затримано і відпущено правоохоронними органами Ізраїлю.

Адвокат розповів журналістам, що Мельниченко напередодні візиту президента України Віктора Януковича до Ізраїлю забронював номер у тому ж готелі, де зупинився голова української держави, попередньо повідомивши через найближче оточення президента, що хоче з ним зустрітися, щоб передати документи, які виявлять "перевертнів у погонах".

"Після прибуття в той готель він був затриманий співробітниками поліції Ізраїлю і доставлений у відділення. Підстави затримання - інформування українською стороною, що Мельниченко знаходиться в розшуку і становить загрозу для президента України", - зазначив адвокат.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Мельниченко: у мене немає підписки про невиїзд - її вигадав Пшонка

За його словами, Мельниченко знаходився в поліції близько 4 годин. Інформація про те, що він може представляти загрозу для президента України, не підтвердилася.

"Поліція перевірила і встановила, що він дійсно перебуває в міжнародному розшуку, і вибачилася перед Мельниченком за те, що їх дезінформували в Україні", - зазначив Неділько. Він підкреслив, що Мельниченко відпустили, а правові підстави для затримання ізраїльська сторона визнала недостатніми і дозволила перебування екс-майору у цій країні фактично на законних підставах.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В Україні діє спецслужба політичних вбивств - Мельниченко

Як повідомлялося, проти Мельниченка було порушено кримінальну справу за розголошення державної таємниці, перевищення службових повноважень та використання підроблених документів. Справа надійшла в СБУ, досудове слідство відновили. 23 вересня 2011 слідчий СБУ виніс постанову про оголошення Мельниченко в розшук, з 14 жовтня він перебуває у міжнародному розшуку.

Шевченківський районний суд Києва 18 жовтня 2011 виніс постанову про арешт Мельниченка у зв'язку з ухиленням про слідства. Це зроблено у зв'язку з тим, що Мельниченко перебуває в міжнародному розшуку, ухиляється від слідства і перешкоджає встановленню істини у справі, зазначили в Генпрокуратурі України.

Раніше повідомлялося, що Мельниченко перебуває  в Америці, але після стало відомо, що екс-майора Держохорони живе в Ізраїлі.

Зараз ви читаєте новину «Мельниченка затримали в Ізраїлі, коли він пробивався до Януковича». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути