пʼятниця, 09 вересня 2011 09:08

Медвєдєв: Україна буде дотримуватися газових домовленностей, поки їх не скасують у суді

Медвєдєв: Україна буде дотримуватися газових домовленностей, поки їх не скасують у суді

Україна буде виконувати існуючі газові домовленності 2009 року, поки їх не скасують у судовому порядку.

Таку думку в інтерв'ю Euronews висловив президент РФ Дмитро Медвєдєв, підкреслюючи що українська влада має зважати на досвід минулих років у цьому питанні.

"Я сподіваюся, що все-таки досвід останніх років повинен навчити наших близьких партнерів і друзів, що не можна руйнувати чинну договірну базу – навіть, якщо вона їм не подобається", - заявив російський президент.

"Коли наші колеги, партнери, президент України і прем'є-міністр України говорять: цей договір несправедливий, він нехороший, він від лукавого і ми не будемо його виконувати. Послухайте, це в жодні ворота не лізе. Всі домовленості, допоки їх не скасовано у певному судовому порядку, або не призупинено сторонами, треба виконувати. І я сподіваюся, що наші партнери, наші українські друзі будуть саме так ретельно дотримуватися умов договору, який ми підписали у 2009 році", - наголосив Медвєдєв.

Він також наголосив, що, незважаючи ні на що, є формула, якої необхідно дотримуватися.

"Розмови про те, що ми платимо більше, аніж інші держави, не мають під собою підґрунтя. Це чистої води пропаганда. Україна платить згідно з тією ж формулою і платить гроші, співмірні з тими грішми, які платять інші європейські споживачі", - запевняє президент РФ.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Партії регіонів запевняють, що "газової війни" не буде

Медвєдєв сподівається, що українські споживачі будуть справно виконувати умови договору, а про параметри майбутньої співпраці сторони домовляться. Він наголосив, що Росія готова до різних схем співпраці з Україною.

"Наприклад, пов'язані з інтеграцією, приєднанням України до Митного союзу. Вони, щоправда, чомусь говорять, що СОТ перешкоджає їхній участі у Митному союзі – але це трохи дивно: чомусь Митний союз нам не заважає вступати до СОТ, а їм – заважає", - вважає російський президент.

"Або ж на основі якихось інших підходів, включно з інвестиційною присутністю в економіці або газотранспортній системі України", - додав він.

Медвєдєв також зазначив, що Росія буде готова підняти питання перегляду схеми співпраці, коли сторони дійдуть згоди в цих питаннях.

 

Зараз ви читаєте новину «Медвєдєв: Україна буде дотримуватися газових домовленностей, поки їх не скасують у суді». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

7

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути