Ексклюзиви
неділя, 20 вересня 2009 18:54

Медведєв змушує замислитись Ющенка над антиросійською політикою

Медведєв змушує замислитись Ющенка над антиросійською політикою

Президент РФ Дмитро Медведєв сподівається, що його звернення до українського колеги Віктора Ющенка і відмова направляти посла до Києва змусять українське керівництво замислитися про коригування курсу.

Посол РФ в Україні Віктор Черномирдін був звільнений з посади 11 червня. 13 серпня Медведєв призначив послом Михайла Зурабова. Одначе російський посол досі не прибув до України.

"Я спеціально говорив, я навіть не апелюю до народу України, тому що в народу України є своє керівництво. Але як керівник країни я повинен заявити позицію своєму колезі. З урахуванням того, що там відбувалося і відбувається, мені довелося ухвалити неприємне рішення не відправляти, тимчасово поки, нового посла на Україну, щоб наші українські колеги все-таки замислились про наслідки такого курсу", - заявив Медведєв в інтерв"ю телеканалу CNN.

За словами російського президента, у своєму нещодавньому зверненні на адресу Ющенка він позначив основні пункти української політики, які викликають незадоволеність у Москві.

"Що мені не подобається?.. Мені не подобається тільки одне: що основною лінією політики у чинного керівництва, я маю на увазі в даному випадку президента країни, мого колеги, стала антиросійська позиція", - підкреслив Медведєв.

"І що б там не казали, я абсолютно певен у тому, що це основна лінія поведінки. Це дуже образливо й неправильно, тому що ми настільки близько пов"язані народи, що кожен, хто намагається вбити клин між нами, здійснює помилку, якщо не сказати злочин перед майбутніми поколіннями", - додав він.

Президент РФ нагадав, що його звернення мало лише один сенс - "щоб українські політики, перш за все президент України, замислювався про цю політику".

"Мені не дуже подобається те, що на Україні відбувається героїзація, як прийнято говорити, нацистських злочинців. Взагалі-то ми колись всі разом боролися проти нацизму. Це розуміють в інших країнах, але чомусь не хочуть розуміти деякі українські керівники. Я маю право на такі оцінки, тому що це загальний виклик, загальна загроза", - вказав Медведєв.

NEWSru.ua

Зараз ви читаєте новину «Медведєв змушує замислитись Ющенка над антиросійською політикою». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

7

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути